Trattoria Tammerin puisto vastasi viime vuonna asiakkaiden toiveisiin ja palautti suositun simpukkaperinteen. Tuoreet sinisimpukat olivat Grand Hotel Tammerin Vihtorin Kirjaston suosituin herkku vuosina 2009-2015, ja Simpukkaviikot käsitteeksi muodostunut jokasyksyinen odotettu traditio, joka jatkuu nyt maukkaasti ja monipuolisesti.

Simpukkaperinne katkesi hetkellisesti hotellin uudistuksen yhteydessä, ja moni jäi kaipaamaan tätä tunnelmallista herkkua. Juhlavuoden kunniaksi simpukat tarjoillaan nyt samalla salaisella reseptillä valmistettuina. Monipuolisessa menussa on huomioitu simpukoiden monipuolinen ja vivahteikas luonne.

– Simpukka istuu erinomaisesti italialaiseen ravintolaan, sillä italialainen keittiö on kuuluisa meren hedelmistään. Simpukat ovat monipuolinen herkku, ja ne sopivat hyvin myös rentoon ruokailuun ja seurusteluun, kertoo Trattoria Tammerin puiston ravintolapäällikkö Tuija Heikkilä.

– Juhlavuoden kunniaksi simpukoita voi Trattoriassa nauttia tänä syksynä kolmella eri tapaa. Gremolatalla gratinoidut vihersimpukat sopivat hyvin alkuruuaksi. Paistetut kampasimpukat risotto neron ja marinoitujen tomaattien kanssa sekä legendaariset sinisimpukat Vihtorin tapaan, voi nauttia joko alku- tai pääruokana. Kaikkien annosten kanssa suosittelemme juomaksi raikasta ja hapokasta valkoviiniä tai pirskahtelevaa kuohuviiniä. Oluen ystäville suosittelemme Tammerin nimikko-olutta Kaleva Brewing Companyn valmistamaa suodattamatonta Grand Lageria, joka sopii erinomaisesti simpukoiden kanssa nautittavaksi, vinkkaa Grand Hotel Tammerin keittiöpäällikkö Eeva Heino.

Simpukkaperinteen syntypaikka – nykyinen Talvipuutarha jatkaa koko syksyn suosittuja live-iltojaan. Syysiltoihin tunnelmaa taikovat mielenkiintoiset artistit ympäri Suomen.

– Grand Hotel Tammerin tunnelmallinen talvipuutarha on saavuttanut aseman kaupunkilaisten omana, rentona kohtaamispaikkana. Se sopii niin pariskuntien, ystäväporukoiden kuin suurempienkin ryhmien illanviettoon ja cocktail-tilaisuuksiin, kertoo Heikkilä.

Simpukoita on saatavilla 17.9 – 12.10.2019 maanantaista lauantaihin.