Suomi 100 -annoksellinen poroa, puikulaperunaa ja puolukkaa. Masuuniin voi poiketa maistelemaan vaikkapa vain pääruoka-annoksen verran. Herkutellen voi toki pistää vaikka koko menunkin mitalta. Tai istuskella lasillisella baarin puolella, jossa perjantaisin pyörivät letkeät levyt ja lauantaisin laulaa flyygeli.

Masuuniin voi poiketa syömään vaikkapa vain pääruoka-annoksen verran tai tulla nautiskelemaan pitemmän kaavan kautta. Entistä useampi asiakkaista valitsee valmiin menukokonaisuuden, joita on neljä erilaista: Masuuni, Suomi 100, Chef ja Green. Näistä Suomi 100 on juhlavuoden kunniaksi luotu ja sille Masuunissa harvinaisempia raaka-aineita tuotu.

Kysytty menu palautti mm. poron Masuunin raaka-ainevalikoimaan.

– Etenkin ulkomaiset vieraat ovat kyselleet poron perään, joten nyt sitäkin meillä sitten taas on. Menulta voi valita halutessaan vaikka vain sen poroannoksen, tai esimerkiksi jälkiruoan, Mustikkaa, viiliä ja talkkunaa, joka on mielestäni hauska, kertoo keittiöpäällikkö Jarmo Kajander.

Suomi 100 toikin oivan tilaisuuden napata viiliä ja talkkunaa tarjontaan.

– Oli kiva ottaa mukaan sellaisia raaka-aineita, joita ei muuten niin tule käytettyä, myhäilee Kajander talkkunatunnelmissa.

Suomi 100 -annoskimara alkaa kermaisella ahvenkeitolla jatkuen kylmäsavulohisiin ja ruisleipäisiin nautintoihin. Pääruoaksi kirmaa pohjoisen poro kyljessään kantarellia ja puolukkaa. Annosturnee huipentuu annokselliseen Mustikkaa, viiliä ja talkkunaa, jossa perisuomalaiset makumuistot on muovattu viilipannacottaisen talkkunamurutettuun muotoon marinoituine mustikoineen vielä mustikkasorbet’n säestämänä. Siinäpä sitä makusinfoniaa Masuunin keittiön kasareiden ja kattiloiden kapellimestarilta.

Menu Suomi 100

Kermainen ahvenkeitto
Kylmäsavulohta, ruisleipää, smetanaa ja punasipulia
Poroa, puikulaperunaa ja puolukkaa
Mustikkaa, viiliä ja talkkunaa
Menu 58€

Suomi 100 -annokset

Kermainen ahvenkeitto 10€
Kylmäsavulohta, ruisleipää, smetanaa ja punasipulia 12€
Poroa, puikulaperunaa ja puolukkaa 35€
Mustikkaa, viiliä ja talkkunaa 10€

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Masuunin riistaviikoilla kyyhkyä sekä sarvipäitä lautasilla – Kauriinsydäntä ja poronveribliniä tiedossa

Viime vuonna Masuunin otsoiset riistaviikot olivat menestys. Tälle syksylle keittiömestari Jani Salmela on viritellyt annoksiin entistä mielenkiintoisempia menujuonikuvioita metsästävän riistakokin vainulla. Riistaisia makuja...

Masuuni avautuu liha-antimia avotuligrillistä ammentaen – Keittiömestari liekeissä

Tovin ainoastaan tilausravintolana toiminut Masuuni avautuu jälleen myös iltaravintolana 11.9. alkaen. Luvassa on uusia kuumia annoskuvioita, sillä keittiöön saadaan hulppea avotuligrilli keittiömestari Jani Salmelan...

Takomon terassin pitkä kuuma grillikesä – Possunkylkeä, kanankoipea, täytettyjä perunoita

Takomon terassilla hehkuu kesäauringon lisäksi keskiviikosta lauantaihin myös grilli. Keittiömestari Jani Salmelan mehevän tirisevät grilliantimet olivat niin suosittuja viime kesänä, että grillauspäiviä lisättiin ja...