Kokkauskursseilla opitaan uutta hauskanpidosta tinkimättä. Sekä kokkaaminen että lopuksi porukalla syöminen soljuvat mukavan yhdessäolon merkeissä.

Helsingin Kulinaarinen Instituutti on toiminut vuodesta 1994 asti Helsingissä. Joitain kursseja järjestetään myös Lempäälän Villa Hakkarissa, mutta muuten Tampereen seutu on saanut odottaa kattilat ja kasarit tanassa tilaisuuttaan. Nyt se tuli ja kokkauskurssille pääsee myös aivan Tampereen ytimessä, Dining 26:ssa.

Aivan ravintolan alkutaipaleesta asti on Dining 26:n hulppea avokeittiö kutkuttanut ajatuksella kokkauskurssien mahdollisesta operoimisesta.

–Asiakkaiden toiveista ja henkilökunnan innosta lähdimme tätä toteuttamaan. Itse asiassa kokkimme itse kyselivät, voisiko Dining 26:ssa alkaa vetää kursseja, yrittäjä Katja Rastas paljastaa.

Ainakin näin alkuun kursseja järjestetään tilauksesta ja maksimissaan kymmenen henkilön ryhmille.

– Helsingissä kurssille mahtuu jopa 48 henkilöä, mutta täällä on pienempi keittiö. Ainakin aloitamme ensin 10 henkilön ryhmillä ja kokeilemme rauhassa miten konsepti toimii. Myöhemmin ryhmäkokoa voi kasvattaa.

Kurssilla valmistetaan menukokonaisuus, joka luonnollisesti myös yhdessä nautiskellaan. Haluamansa juomat voi tilata paikan päällä.

Ruokateemoja muovaillaan asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan, mutta valmiita kokonaisuuksiakin on monia erilaisia. Sellaisiakin, joissa näkyy Dining 26:n välimerellinen ja ruokia jakamaan kutsuva tyyli. Välimerellisen menun voi muuten kokata myös kasvisversiona. Mukana ovat myös kovasti innostusta herättäneet venäläinen ja japanilainen menu.

– Halusimme tänne vähän erilaista kuin Helsingissä. Täällä on aika paljon jaettavaa ruokaa, kuvailee Rastas.

Päiväsaikaan kokkaamaan pääsee tiistaista lauantaihin ja maanantaina myös illalla, sillä silloin ravintola on muuten suljettu.

Sijainti aivan ydinkeskustassa tekee kurssille saapumisen helpoksi. Siihen on myös helppo yhdistää halutessaan jotain muuta toimintaa.

Kokkauskurssit ovat monien yritysten tapa palkita ja piristää työtiimejään tai asiakkaitaan. Etenkin yritysrintamalta onkin tullut toiveita kurssien myös Tampereelle levittäytymiseen.

– Moni Helsingissä on kysynyt, koska Tampereen keskustassakin voisi päästä kurssille.

Kokkauskurssit ovat mainioita paikkoja myös verkostoitumiseen taikka vaikka syvempäänkin tutustumiseen. Avioparejakin on Kulinaarisen Instituutin kursseilla kohdanneista kokkaajista syntynyt.

Innokkaat keittiötaiturit Matias Ahde ja Miro Rautio vetävät kursseja pääosin kahdestaan, mutta myös yrittäjä Arto Rastas sekä Villa Hakkarin keittiömestari Anne Saarinen kurssiohjissa nähdään.

Dining 26 by Arto Rastas, Aleksanterinkatu 26 

Teksti: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Kuvat: Antti Vähä