Mustanlahden satamassa soivat torvet jälleen keskiviikkona, kun höyrylaiva Tarjanne suuntaa aamulla kohti Virtojen satamaa. Tarjanteen ravintola palvelee aina laivan liikkuessa ja reittimatkoilla tarjoillaan sesongin viikottain vaihtuva lounas. Lisäksi tarjolla on à la carte -lista, joka hyödyntää paikallisia raaka-aineita.

.

Laivamatkaan on helppo yhdistää eri elementtejä, kuten polkupyöräilyä ja luontomatkailua. Vielä monen tiedossa ei ole se, että laivalla voi myös yöpyä Virtain satamassa. Edestakaisen risteilyn lisäksi paluu on mahdollista toteuttaa linja-autokuljetuksella Paunun reittivuorolla.

Kävimme aikaisemmin  tutustumassa Tarjanteen ravintolaan, jolloin ruokalistalta löytyi klassikkoannos, pippuripihvi.

Tarjanne tarjoaa uudistunutta ruokaa ja rauhoittavaa järviluontoa laineilla

Tarjanne on vuonna 1908 rakennettu höyrylaivalegenda, joka on elämänsä aikana toiminut muun muassa sotalaivana ensimmäisessä maailmansodassa sekä ollut mukana Siilinkarin edustalla uponneen S/S Kurun pelastustöissä vuonna 1929.

Tarjanteen kulkemalla kulttuurihistoriallisesti merkittävällä Runoilijan tien laivareitillä näet upeita järvinäkymiä ja vaikuttavia luonnonmaisemia, jotka ovat aikojen saatossa inspiroineet Runebergin lisäksi monia muitakin Suomen kuuluisimpia taiteilijoita, kuten Oskar Merikantoa, Akseli Gallen-Kallelaa, Hugo Simbergiä, Ellen Thesleffiä, Lauri Viitaa ja Aila Meriluotoa.

Lue lisää Hopealinjat.fi

Höyrylaiva Tarjanteella Virroille