Trattoria Il Postossa alusta asti itse valmistettu pizza kohtaa huolella valikoidun viinin. – Jos haluaa syödä hyvän pizzan, sen kanssa täytyy saada myös hyvää viiniä. Koulutamme henkilökuntaamme, jotta he osaavat suositella pizzojen makuihin sointuvia viinejä, Alush toteaa.

Hervanta saa haukata kiinni laatupizzaan, kun Insinöörinkadulle pian avautuva trattoria Il Posto vääntää pizzauunin napit kaakkoon ja nostaa hartaudella nostatetun taikinan työstettäväksi. Uusi linjakkaasti sisustettu ravintola tarjoaa pizzan ohella muitakin italialaisia makuja, mutta päätuotteena on kuitenkin ravintoloitsijoiden ehdoton rakkaus, napolilainen pizza.

– Pizza on meidän rakkautemme! Olen tehnyt pizzaa monia vuosia ja olen aina yhtä iloinen, kun teen kauniin pizzan ja saan asiakkaan hymyilemään, ravintolaa hallinnoiva ja kokkinakin toimiva Yusef Alush kertoo.

Alusta asti itse valmistettava taikina on Alushin silmäterä. Il Poston taikinan salaisuus piilee samoissa Caputo 00-jauhoissa, joita Napolissakin käytetään. Ja tietenkin kylmäfermentoinnissa. Taikina nimittäin pötköttää viileässä kohoamassa noin 24-48 tuntia ennen kuin se on valmis pizzapohjaksi pyöräyteltäväksi.

Myös paistopuoleen on panostettu ja keittiön tulikuuma uunikomistus onkin ehta italialainen. Kuten keittiössä hääräävä kokkikin, Francesco Bartoli.

– Uunimme säädetään 460-475-asteiseksi, jolloin pizza paistuu siinä noin 45-90 sekunnissa. Pizzan reunoista tulee kauniin tummapilkkuiset ja pohja on rapsakka olematta kuitenkaan kuiva sisältä, Alush kuvailee.

Hartaudella valmistettu pizza ansaitsee ystäväkseen myös sulavan juomakumppanin.

– Jos haluaa syödä hyvän pizzan, sen kanssa täytyy saada myös hyvää viiniä. Koulutamme henkilökuntaamme, jotta he osaavat suositella pizzojen makuihin sointuvia viinejä, Alush toteaa.

Il Poston juomapuoli onkin varsin viinillinen painottuen Eurooppaan, mutta myös jokusia oluita valikoimasta löytyy. Italialaisia, suomalaisia ja hyvinkin paikallisia. Paikallisuus on muutenkin ravintolan väelle tärkeä asia.

– Olemme erityisen innoissamme siitä, että saamme avata ravintolan juuri Hervannassa. Haluamme tarjota paikallisille mahdollisuuden syödä hyvä illallinen ilman, että heidän täytyy ajaa kauas kaupungin keskustaan, jossa pysäköiminenkin on hankalaa.

Il Posto tarjoaa pizzan ohella myös pastaa, antipasteja, salaatteja ja jälkiruokia. Ravintola on avoinna myös lounaalla klo 10.30-14.30, jolloin annosvaihtoehtoina on aina 2 erilaista pizzaa ja pastaa.

Trattoria Il Posto, Insinöörinkatu 19

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy