kulinaarinen instituutti arto rastas kohokohdat
Ravintoloitsija Arto Rastas on Foodiacissa mukana niin sijoittajana kuin myös palvelusta tilattavana kokkina, kokkikurssin vetäjänä sekä catering- ja show-kokkausyrittäjänä. Rastaalla on myös oma kokkikoulu Helsingin Kulinaarinen Instituutti.

Lähtisitkö ravintolaan illalliselle ystävien kanssa vai nauttisitko pitkän illallisen kotona, vaikkapa juuri kyseisestä ravintolasta tutun kovan luokan kokin loihtimana? Tai kiinnostaako kokkauskurssi omassa keittiössäsi? Foodiacin kautta saa kokki- ja catering-kontaktin näppärästi.

hella ja huone annos kohokohdatKokkien kotiin taituroimaan tilaaminen on nostanut suosiotaan roimasti viime vuosina. Niin äärimmäisen laadukas ravintolatasoinen ruokailukokemus kuin vaikkapa rento katuruokateemainen makustelukin on nyt saatavissa nautiskeltavaksi entistä mutkattomammin niin pienille kuin suuremmillekin seurueille. Kokin voi tilata kotiinsa joko kokkaamaan illallisen tai vaikkapa vetämään kokkauskurssia, jolloin asiakas pääsee myös itse oppimaan kyseisten ruokien valmistuksen – ja voi jatkossa valmistaa omilla keittiövälineillään illallisen itsekin.

– Sillä periaatteella kursseilla mennään, että ihmisten omalla keittiökalustolla pitää pärjätä. Olen opettanut todella pienessäkin kerrostalokeittiössä kerralla neljää pariskuntaa. Kyllä se hyvin meni ja siinä väsättiin neljän ruokalajin menu, keittiömestari-ravintoloitsija Arto Rastas kertoo.

Foodiac luokin kokeille, niin konkareille kuin aloittelijoillekin, selkeän areenan kohdata yksityisistä kokkauspalveluista kiinnostuneet asiakkaat. Samalla se tuo yhä useampien ulottuville yksilöllisen vaihtoehdon perinteiselle ravintolaruokailulle. Alati kasvavalla listalla on jo yli 60 erilaista kokkia ja catering-yritystä ympäri maata.

– Hetki sitten yksi palveluntarjoajistamme päätti lopettaa päivätyönsä ravintolassa ja työllistää itsensä täysin Foodiacin avulla. Foodiacin tapaisen palvelun avulla kokit voivat rakentaa itselleen nimeä, tienata paremmin kuin ravintoloissa ja ennen kaikkea nauttia työstään päästessään entistä lähemmäksi asiakasta, kuvailee Miikka Mäkiö, yksi Foodiacin perustajista.

jarmo raisanen
Jarmo Räisäseltä voi tilata joko illallisen, catering-kokonaisuuden tai kokkauskurssin.

Vuoden 2015 alusta Suomessa toiminut Foodiac laajeni hiljattain Suomesta Arabiemiraatteihin ja lisää maavaltauksia on luvassa: seuraavaksi vallataan Saksa. Rastas on toiminnassa mukana niin sijoittajana kuin myös palvelusta tilattavana kokkina, kokkikurssin vetäjänä sekä catering- ja show-kokkausyrittäjänä.

Mukana Foodiacin listoilla on myös kysytty keittiömestari Jarmo Räisänen, jolta voi tilata Foodiacin kautta joko illallisen, catering-kokonaisuuden tai kokkauskurssin.

– Olen ollut todella tyytyväinen tähän konseptiin. Se avaa uusia kokemuksia ja erilaisia tilaisuuksia ympäri Suomen. Yhteistyö sujuu loistavasti eri palveluntarjoajien kesken sekä yhteistyökumppaneiden kanssa. Foodiacissa on erityyppisiä cateringeja ja kokkeja vaikka kuinka paljon, Räisänen kuvailee.

Kokkauskurssien ja -koulujen sekä catering-palveluiden lisäksi Foodiacista löytyvät myös erilaiset tastingit, suklaa-, cocktail- ja viinikurssit.

KOTISIVU

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy