Muusan syyskranssi on täysin vegaaninen. Annos sisältää poltettua punakaalia, paahdettuja rosmariinipottuja, voiton-kastiketta, Muusan omatekoista burmalaista heatroot-tofua ja rosmariiniaiolia. Heatroot-tofu saa nimensä raaka-aineina käytettävästä punajuuresta (beetroot) ja kuumuutta (heat) tuovasta chilistä.

Jo 6 vuotta täyttäneen Muusan annosluomukset ovat alusta asti olleet värikylläisiä ja kasvisvoittoisia. Kasvis- ja puhtaasti vegaanisten ruokien määrä on vuosi vuodelta ja lista listalta myös lisääntynyt kysynnän kasvaessa. Maine mainiota vegeä ja vegaanista kokkaavana ravintolana vetää myös paljon ruokamatkailijoita puoleensa.

– Tuntuu siltä, että jokainen uusi lista on edellistä kasvisruokapitoisempi. Tältä listalta löytyy nyt yksi kala- ja kaksi liha-annosta, ynnäilee keittiöpäällikkö Sonja Valkeala.

Listan uutukaisiin annoksiin lukeutuva Greek Donuts eli uppopaistettuja kreikkalaisia lokoumadeseja, tilli-fetadippiä ja paahdettua oliivia.

Muusa on paitsi vakiinnuttanut tanakasti paikkansa kaupungin ravintolajoukossa, myös niittänyt vegemakumainetta ympäri maata. Toisinaan varta vasten Muusaan pääkaupunkiseudulta suunnanneiden ruokailijoiden määrä on päässyt jopa vallan ällistyttämään Valkealan. Asiakkaat tuskin asiaa ihmettelevät, sillä Muusa on paitsi maukas, myös mutkaton valinta monenlaisille ja monenlaisten ruokavalioiden seurueille. Erityinen annosaarreaitta Muusa on vegaaneille, joille on ravintoloissa vielä nykyäänkin usein vain vähän, jos aina lainkaan, annosvaihtoehtoja tarjolla. Muusan listalla niitä piisaa, etenkin kun moni kasvisannoskin muovautuu pyydettäessä vegaaniseksi.

– Monessa ravintolassa on 10 prosenttia kasvisruokia ja 90 prosenttia liha- ja kala-annoksia. Meillä se on toisinpäin, Valkeala summaa hymyillen.

Muusa onkin helppo paikka suunnata suuremmallakin porukalla ilman huolta ruokavalioiden erilaisuudesta ja annosvalikoiman sopivuudesta kaikille. Hyvää kasvisruokaa kun kuitenkin syövät mielellään sekaanitkin.

Green Oyster Cult sisältää voissa paistettua kotimaista osterivinokasta, juuriselleripyreetä, salsa verdeä, paistettua vihreää ja cavi-artia.

Erityisesti Muusan supersuosittu sunnuntaibrunssi on saanut kasvis- tai vegaaniseen ruokaan hivenen ennakkoluuloisesti suhtautuvia kääntämään haltioituneena mieltymyskelkkaansa vegempään suuntaan. Brunssipöydästä kun tulee maisteltua monenlaisia makuja. Sellaisiakin, joita yleensä vain liharuokia syövä asiakas ei listalta tulisi tilanneeksi.

– Eräskin herra tuli brunssin päätteeksi kiittelemään, että muutimme hänen käsityksensä kasvisruoasta. Meillä oli itse asiassa silloin vieläpä vegaaninen brunssi, eli hän ihastui siis vegaanisiin ruokiimme, ravintolapäällikkö Juuso Viira kertoo myhäillen.

Ryhmille on tarjolla myös runsas jaettavien annosten kimara, joka tarjoaa tilaisuuden tutustua monipuolisesti Muusan makuihin vaikkapa pikkujouluja juhlien.

Olympia-kortteli, Satakunnankatu 10

Teksti ja kuvat: Kohokohdat.fi

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY

LUE MYÖS

Entistä vegemmän Muusan maine vetää ruokamatkailijoita kaupunkiin

Jo 6 vuotta täyttäneen Muusan annosluomukset ovat alusta asti olleet värikylläisiä ja kasvisvoittoisia. Kasvis- ja puhtaasti vegaanisten ruokien määrä on vuosi vuodelta ja lista...

[SUNNUNTAISIN] Ravintola Muusan sunnuntaibrunssi

Ravintola Muusa on Olympia-korttelin ravintola, jonka maukkaan viikonlopun paketoi monipuolinen ja herkullinen sunnuntaibrunssi. Muusan brunssi saavutti nopeasti suuren suosion. Joka brunssilla on vaihtuva valikoima haukkailtavia,...
Isänpäivä Tampereella

Isänpäivä Tampere 2022: Elämyksiä ruoasta, juomasta ja yhdessäolosta

Isänpäivävinkkeinä tarjoilemme ruokaisia ideoita, jotka lanaavat takuuvarmasti tien perheen uroshemmon sydämeen vatsan kautta! Tärkeintä isälle on tietysti yhdessäolo ja muistaminen – ja yhdessä ajan...