Tässä on ennen nautiskeltu toisenlaisissa kosteissa tunnelmissa. Tiesitkö kilisteleväsi entisessä uima-altaassa?

Nyt se on varmaa. Tamperelaista yöelämäkulttuuria yhtäjaksoisesti vuodesta 1986 rikastuttanut ravintola Doris lopettaa toimintansa vuoden lopussa – ainakin toistaiseksi.

– Dorista ei kaatanut 90-luvun lama, ei trendiyökerhobuumi eikä edes korona, sanoo Doriksen omistavan Aleksin Ravintolat Oy -perheyrityksen toimitusjohtaja Jaakko Sinivuori.

Doriksen talo puretaan ja paikalle rakennetaan yhdeksänkerroksien asuintalo.

Doriksen peruskonsepti omaperäisenä yökerhon ja rock-klubin hybridinä on säilynyt hämmästyttävän samanlaisena, vaikka musiikkitrendit ja kulutuskäyttäytyminen ovat muuttuneet.

Tamperelaisessa ja valtakunnallisessa ravintolabisneksessä Doris on pitkäikäisyyden ohella harvinaisuus myös siksi, että on pysynyt vuosikymmeniä samassa omistuksessa.
Kyttälässä, Aleksanterinkadulla sijaitsevan kellariravintolan juuret ovat silti vielä Doristakin syvemmällä. Jaakko Sinivuoren äiti, tamperelaisen ravintola-alan legenda, Saara Sinivuori aloitti toiminnan tiloissa jo 1972.

Vaikka vanhan rakennuksen särmikäs miljöö on ollut tärkeä osa Doriksen tarinaa, Jaakko Sinivuori uskoo konseptin elinvoimaisuuden olevan enemmänkin asenteesta ja vaihtoehtoisuudesta kumpuavaa.

– Olemme aina olleet opiskelijoiden, individuaalien ja musiikillisten alakulttuuridiggareiden suosiossa. Meillä sekä asiakkaat että henkilökunta olivat hipstereitä jo kauan ennen kuin koko termi oli keksitty, Jaakko Sinivuori myhäilee.

Doriksen meininkiä on mahdollista fiilistellä vielä vuoden loppuun asti. Ravintola on avoinna jokaisena päivänä, toivottaen kaikki tervetulleeksi.

Vaikka Doriksen soitot on soitettu Aleksanterinkadulla, Jaakko Sinivuori uskoo, että ”vanha rouva” voi tehdä comebackin tulevaisuudessa jossain muodossa.

– Jos sopivasti rokkaava ravintolatila löytyy, kukapa tietää…, Jaakko Sinivuori aprikoi hymyillen.

Doris on avoinna vielä lähes joka päivä klo 18-22/23:
pe-su 18.-20.12.
ma 21.12 (suljettu)
ti-to 22.-31.12. joka päivä avoinna (myös joulun ajan)