Karaoke Tampere - IhkuYöpainotteisena paikkana Tampereen Ihku joutui jälleen tekemään tekemään isoja sopeutustoimia, mikä näkyy myös aukioloajoissa. Yökerho pysyy toistaiseksi kokonaan suljettuna ja karaokeakin lauletaan vain viikonloppuisin perjantaista lauantaihin.

Tampereen Ihkussa tehtiin Facebookin kautta asiakaskysely, jolla haluttiin kartoittaa, milloin karaoke olisi mukava aloittaa. Baarin toiveena oli luonnollisesti, että jengi lähtisi aikaisemmin. Ehkä hieman yllätyksenä tuli, että asiakastoiveissa oli aloittaa karaoke jo alkuillasta – jopa iltapäivästä.

Ihkussa tehtiinkin päätös aloittaa karaoke jo kello 18 eli aivan alkuillasta.

– Ihkussa karaokessa on otettu hyvin vakavasti turvallisuusasiat. Kontakteja vältetään, biisejä voi selata vaikka omalla puhelimella, mikit desinfioidaan aina ja on myös mikkisuojat. Henkilökunta myös käyttää visiirejä ja maskeja. Lisäksi täyttöaste pidetään alle 50 % normaaliasiakaspaikoista, tiedotetaan ravintolasta.

Ihku on toiminut koko tilanteen aikana vastuullisesti. Käsidesiä ja ohjeistusta sen käyttöön sekä turvalliseen toimintaan löytyy sieltä sun täältä. Myös ohjevideo turvallisesta karaokelaulannasta pyörii somessa.

– Turvatoimenpiteet toki kasvattavat laulujonoa, mutta näin toimitaan, ettei vaan tulisi toista aaltoa.

Asiakkaat ovat olleet hyvin ymmärtäväisiä. Myös jonotuskulttuuri on ankkuroitunut Tampereen yöhön. ravintolatoimenjohtaja Sari-Anna Leppänen