Deli 1909 Tampere

Julkaistu 19.7., Muokattu 5.8., Lisätty kuvia ja video 12.8.

Kaupungin makumaailma rikastui uudella ravintolalla, kun Deli 1909 & Wine Bar avasi elokuun ensimmäisellä viikolla viinipitoiset ja charcuterie-maukkaat ovensa Laternan alakerrassa osoitteessa Puutarhakatu 11.

Tiedätkö minä vuonna Tampereen Pantin talo talo valmistui? Vuonna 1909 ja siitä on napattu nimi myös Lappalaisten tuoreimmalle ravintolalle suorastaan historiaa havisevaisessa perinteikkäässä ravintolatilassa. Luvassa on jälleen takuupersoonallinen, rento ja kuvia kumartelematon mainioiden juomien baari.

– Se on nimensä mukaisesti sekoitus mm. deliä, fromagerie’tä, charcuterie’tä, salumeriaa, vinotecaa, enotecaa ja wine baria, ravintoloitsija Sami Lappalainen kuvailee.

Saliin saapuu suuri tiski, jonka kahdessa vitriinissä tulee olemaan tarjolla aina leikkeleitä ja ilmakuivattua kinkkua, juustoja, erilaisia tahnoja sekä marinoituja kasviksia. Myös lämmintä keittoa ja fondue’ta sekä joitain lämpimiä leipiä mm. pastramisandwichin muodossa luvataan saataville, mutta niin sanotusti lämpimän ruoan ravintola Deli ei ole.

– Myymme tuotteita tarvittaessa myös mukaan. Lupaamme muun muassa tarjota kerran viikossa Italiasta lennätettyä tuoretta burrata-juustoa.

Deli 1909
Illan tullessa ravintolapäällikö ja viinimestari Tuuli Talonen sytyttämässä Delin kynttilöitä.

Juomavalikoima tulee olemaan viinivoittoinen ja laseittain tarjoiltavia jaloja juomia tulee olemaan tarjolla kosolti aidon viinibaarin tyyliin. Myös väkevien viinien valikoiman luvataan olevan rehevää mallia.

– Natural- ja biodynaamiset viinit tulevat olemaan hyvin framilla, mutta niin ovat normaalit luomut ja tavallisetkin viinit. Väkeviä viinejä on hyvin tarjolla varsinkin noita juustoja ja kinkkuja ajatellen, Lappalainen valottaa.

Oluita tulee olemaan hieman rajoitetummin, mutta valikoima on persoonallinen ja ruokiin sopiva. Oman Nordic Brewery -panimon tuotteita, pienpanimo-oluita, maailman klassikoita…

– Tyyli ei missään nimessä ole yksin italialainen tai tapasbaarimainen, vaan enemmänkin Ranskaan pohjautuva, mutta koko maailmasta ammentava. Erityisesti näkisimme sen sopivan after work -meininkiin sekä kohtaamispaikaksi ennen ja jälkeen teatterin. Pyrimme yhdistämään vanhan rakennuksen tunnelmaa perinteisiin herkkuihin ja nykyaikaiseen toimintaamme.

Asiakaspaikkoja on sisällä ravintolasalissa 50 ja erittäin suojaisalla, suorastaan salaisella sisäpihaterassilla vielä 40 lisää.

Ohjastajakseen ja ravintolapäällikökseen Deli saa viinimestari Tuuli Talosen, joka on vaikuttanut viimemmäksi Ravinteli Huberissa. Myös Sami ja Anu Lappalainen tulevat olemaan paikalla runsaasti.

Deli 1909 & Wine Bar tulee olemaan avoinna tiistaista lauantaihin. Lounasta ei ole.

PÖYTÄVARAUS

Tutustu menuun: gastropub.net/deli1909

Teksti ja kuvat: Ronja Honko Lifestyle Media Oy