Boutique-hotelli Lillan sijaitsee Nekalan puutarhakaupunginosassa, vain kivenheiton päässä Tampereen keskustasta. Liillanin terassia ja puutarhaa on uudistettu kuvan ottamisen jälkeen.

Viinikan boutique-hotelli uudistaa toimintaansa. Hotel Lillan & Kökin isäntänä ja emäntänä toimivat jatkossa hotelli- ja ravintolapäällikkö Lasse Haapa ja apulaisravintolapäällikkö Mirella Viitala. Keittiö panostaa puhtaisiin makuihin niin kasvimaalta, järvestä kuin metsästäkin.

VARAA PÖYTÄ: TableOnline

Aikaisemmin esimerkiksi ravintola Tiiliholvissa, Vaihmalan Hovissa sekä Vaasan Bacchuksessa vaikuttaneet tekijät tuovat mukanaan vaikutteita niin klassisesta kuin myös modernimmasta nykypäivän keittiöstä runsaan viiniosaamisen ohella.

– Syyskuun toisena viikonloppuna julkaistavalla ruokalistalla on panostettu puhtaisiin makuihin, joissa raaka-aineet saavat loistaa konstailemattomasti ja omina itsenään, Haapa ja Viitala toteavat yksimielisesti.

Nyt pöytävaraus onkin mahdollista tehdä viikonlopuksi myös illallisaikaan.

– Lähtöideana on tuottaa makukokemuksia niin järvestä, metsästä kuin myös kasvimaalta, joten monipuolisuus on paikan ehdoton valttikortti. Jälkiruokien makumaailmassa on makujälkiä meidän lapsuudestamme ja uskomme, että ne nostavat hymyn monien huulille.

Lillanin huoneita uudistettiin alkuvuodesta 2022. Kuva: Lotta Polviander

Juomatuote tulee olemaan samassa, selkeässä linjassa ruokatuotteen kanssa painottuen eurooppalaiseen viininvalmistukseen sekä paikalliseenkin olutosaamiseen. Lillan on nimittäin saamassa yhteistyössä Tampere Brewing & Distilling Co:n kanssa valmistettavaa omaa olutta. Jatkossa oluenvalmistuksen raaka-aineita hyödynnetään muun muassa Lillanin leivissä.

– Hotellin 11 huonetta saavat myös syksyn aikana uusvanhoja tarinoita kerrottavakseen, sillä aikomuksena on selvittää tämän 1920-luvulla valmistuneen rakennuksen historiasta tarinoita kunnioittaaksemme sen historiaa Viinikan palvelijatarkotina.

Lillan Hotel & Kök, Kurjentaival 35

KOTISIVU

VARAA PÖYTÄ: TableOnline

Kuva: Lotta Polviander