Arto Rastaan kauppakeskus Ratinan huipulle avautuva näköalaravintola tähyää maisemia Vuolteenkadulta käsin yli kaupungin ja makuja ympäri maailmaa.
VARAA PÖYTÄ

Keittiömestari-ravintoloitsija Arto Rastas avaa pian Periskooppi-näkymät kaikille ympäri Tamperetta ja makujen myötä koko maailmaakin. Kauppakeskus Ratinan huipulle rakentuu ravintolakokonaisuus, joka ei luo harvojen herkkuja tai fine dining -annoksia. Rastaan ruokamatkojen parhaita paloja kylläkin.

45 metrin korkeudessa tähyävä Periskooppi on yhtä kuin 100-paikkainen ravintola, 130-paikkainen lounge baari ja 200-paikkainen kattoterassi kaikkiaan 360-asteisin näkymin ympäri kaupunkia. Luvassa on monipuolinen ja monien makujen näköalaravintola, jonka kaksikerroksinen, valtavaikkunainen ravintolasali tulee suomaan nautiskelijoilleen niin auringonpaistetta kuin kaupungin valojakin.

Arto Rastas

– Minulla on ollut jo pitkään mielessä, että haluan tehdä vielä yhden ison jutun. Nyt siihen tarjoutui tilaisuus, kun on hyviä kumppaneitakin rinnalla. Mikä sen parempi sijainti kuin ydinkeskustassa kaupungin kattojen yläpuolella. Näyttävä paikka ja tarpeeksi haastetta, Rastas toteaa innostuneena.

Kyseessä onkin suurin ravintola, jonka Rastas on koskaan perustanut. Uutuutta on myös selkeä baarin puoli, joka tulee epäilemättä yllättämään maistelijansa. Vaimo Katja Rastas tulee vastaamaan salipuolen ohjastuksesta ja on osakkaana kuten aiemmin avatuissa ravintoloissakin.

Vaikka ravintolan sijainti näkymineen on hulppea, ei ravintola itsessään ole turhan fiini tai fine diningia tarjoileva, vaan kaikkien helposti ja rennosti nautittavissa. Myöskään ruoka ei lokeroihin tai tietyn maan keittiöön taivu, sillä Periskooppi tähystää innoituksensa ympäri maailmaa.

– Olen reissannut paljon eri maissa ja eri kulttuureissa. Haluan tuoda sieltä tänne ne parhaat palat, reissujen kohokohdat.

19.4.2018 avautuva ravintola tulee olemaan avoinna myös kauppakeskus Ratinan aukioloaikojen ulkopuolella aina pikkutunneille asti.

Arto Rastaalla on keväällä 2018 avautuvan Periskoopin lisäksi Tampereella ravintolat Hella & Huone, Dining 26 by Arto Rastas ja Lempäälässä Villa Hakkari. Helsingissä hän pyörittää Helsingin Kulinaarista Instituuttia.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

VARAA PÖYTÄ