Wolfberger-viinintekijäillallisen päätteeksi loistosuorituksen tehnyt keittiötiimi sai raikuvat aplodit

Lapland Hotels Tampereen Dabbal Kitchen & Bar operoi jälleen kerran erittäin maukkaan ja varsin viihdyttävän viinintekijäillallisen, tällä kertaa alsacelaisin Wolfberger-viinein. Koska illalliselle mahtui vain rajallinen määrä väkeä, päätti Dabbalin väki jatkaa kehutun menun sekä tietenkin viinien tarjoamista marraskuun alkupuolelle asti.

Perjantaina 13.9. järjestettyä illallista emännöi viinitalon Alexia Lemaire avainasiakaspäällikkö ja asiantuntija Juha ”Pastori” Rantalan tuodessa mukaan viinisanaisaa särmää juomien makupiirteitä värikkäästi maalaillen. Neljän ruokalajin illallisella päästiin jälleen myös vertailemaan annoksille valikoituja viinikilpakumppaneita likimain kaikkia Alsacen alueen rypäleitä maistellen ja niiden ominaispiirteisiin tutustuen.

Wolfbergerin Alexia Lemaire emännöi illallista Juha ”Pastori” Rantalan suplikoidessa viinillisistä ominaisuuksista.

Mainion ja viinien kanssa keskustelevaisen menun loihti keittiömestari Janne Kostamo keittiötiimeineen yhteistyössä Lapland Hotelsien keittiöpäällikkö Tero Mäntykankaan kanssa. Annoksissa maistuivat niin hurmaantuneita huokauksia pöytäseurueissa herättänyt Lapin puikula mätiyllätyksineen kuin poronkielen kanssa niin haukkailtavana kuin liemenkin muodossa maistunut matsutake. Kyseisellä viinintekijäillallisella makumaailma avartui ainutlaatuisesti yllättäen myös Lapin ulkopuolelle tryffeliaromein. Annoskavalkadin kruununa tarjottava jälkiruoka taas oli kuin suklainen sukellus mustaherukkapensaaseen.

Napapiirin kuhaa paistettuna ja murekkeen muodossa, grillattua maa-artisokkaa, simpukkakastiketta sekä tilliöljyä.

Illallistilaisuus oli täynnä vieraita, joten menukokonaisuuden nautiskelua päätettiin jatkaa ravintolassa marraskuun alkupuolelle asti. Niin kauan kuin saatavilla olevia huippuraaka-aineita, kuten poronkieltä vaan riittää.

Wolfbergerin viinejä ravintolassa riittää varmasti, sillä kyseisen viinitalon riesling on yksi ravintolan myydyimpiä viinejä kala-annosten kumppaniksi. Kannattaakin käydä kokeilemassa, kuinka alsacelaiset aromikkaat viinit musisoivat yhteen moninaisten pohjoisen raaka-aineiden ja erilaisten annoskomponenttien kanssa. Nyt nautittavissa olevan viinintekijämenun viinipakettiin on valikoitu huolella juuri ne osuvimmat juomakavaljeerit myös viinintekijäillastajien palautteita kuunnellen.

Wolfberger-viinintekijämenu voimassa marraskuun alkuun asti. Neljän ruokalajin illallinen 58€, viinipaketti 40€.

Wolfberger-viinintekijämenu

Perunaa ja mätiä

Poronkieltä ja matsutakea

Napapiirin kuhaa ja simpukkaa

Mustaherukkaa ja suklaata

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

Mustaherukanlehdistä valmistettu sorbet, mustaherukkageeliä, suklaakakkua sekä -ganache.

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY