Pikkuinen Skiathos kuulu Sporadien saariryhmään. Metsäinen ja hyvin vehreä saari on passeli rauhallista, aitokreikkalaista lomaa kaipaavalle. Hermoja lepuuttavan seesteinen saari ei ole ainakaan vielä turistien ylikansoittama, joten saaren kokoon nähden omaa rauhaa saa riittävästi.Skiathoksen saarelle laskeutuminen on mieleenpainuva kokemus. Lentokenttä alkaa merenrannasta ja kiitotie myös päättyy mereen. Kuva: Panoramio.com, Boris Stefanovic

Pikkuinen Skiathos kuulu Sporadien saariryhmään. Metsäinen ja hyvin vehreä saari on passeli rauhallista, aitokreikkalaista lomaa kaipaavalle. Hermoja lepuuttavan seesteinen saari ei ole ainakaan vielä turistien ylikansoittama, joten saaren kokoon nähden omaa rauhaa saa riittävästi.

Skiathos on Kreikka taskukoossa. Kirkasvetisiä rantoja, vehreitä kukkuloita ja houkuttelevia tavernoja vain 48 neliökilometrin alueella. Saaren koosta saa hyvän käsityksen heti kättelyssä: lentokentän kiitorata alkaa merestä ja päättyy mereen, eikä saaren päästä päähän kulkeva päätie ole kuin 15 kilometriä pitkä. Skootterilla, vuokra-autolla tai bussilla pärjää mainiosti saaren monipuoliseen tarjontaan tutustuen.

Kauniit uimarannat kuuluvat ehdottomasti Skiathoksen parhaaseen antiin ja niitä löytyy saarelta 66 kappaletta. Monilla tummanvihreät ja tuoksuvat pinjapuut suovat ilahduttavaa, viilentävää varjoa rantanautiskelijoille. Saaren sisäosista, kumpuilevan maaston suojista paljastuu Evagelistan luostari, jossa suunniteltiin ja myös valmistettiin Kreikan ensimmäinen sinivalkoristlippu vuonna 1807.

– vesiurheilu
– ratsastus
– tennis