espanja-menorca
Menorcan rannoilla hiekka on silkinpehmeää. Menorca teki comebackin Finnmatkojen valikoimiin vuonna 2012. Kuva Finnmatkat.

Näytä Matkaoppaat

Baleaarien saariryhmän helmi se on erityisesti kristallinkirkkaiden rantojensa ansiosta. Menorca on lisäksi helppo ottaa haltuun sillä siellä on lyhyet etäisyydet kulkea esimerkiksi vuokra-autolla tai skootterilla.

Postikorttimaisen kauniista idyllistä löytyy 122 toinen toistaan kauniimpaa poukamaa ja uimarantaa, joiden hiekka on usein vaaleata ja silkinpehmeää.

Matkakohteena Menorca soveltuu hyvin lapsiperheille ja pariskunnille. Menorcaa voisi hyvin suositella myös häämatkakohteena.

Menorcalla turismi on kehittynyt hitaasti ja siellä on aina kiinnitetty huomiota ympäristöön ja kulttuuriarvoihin. Ehkä juuri siksi saari on UNESCO:n suojeluksessa.

[toggle_simple title=”Lue lisää” width=”300″]

Cala des Talaier, Menorca. Kuva: Panoramio.com, Ines Spannbauer

Finnmatkojen tärkein uutuuskohde kesälle 2012 on Baleaarien saariryhmän pohjoisin ja tuntemattomin saari, pikkuinen Menorca. Luonnonkaunis, Unescon suojelualueisiin kuuluva saari on aivan eri maata kuin sen tutummat naapurisaaret Ibiza ja Mallorca. Menorca tarjoaa matkailijalle ennen kaikkea rauhaa, rentoutumista ja monipuoliset mahdollisuudet ulkoiluun ja harrastuksiin. – Menorcan idylli on kuin suoraan postikortista. Saaren 122 rauhaisaa rantapoukamaa houkuttelevat kiireettömään lomanviettoon. Suosittelen Menorcaa lämpimästi erityisesti pariskunnille ja lapsiperheille, jotka arvostavat puhdasta luontoa, kauniita rantoja ja maukasta ruokaa. Saari on tunnettu omista juustoistaan ja viineistään, kertoo Martin.

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/fritidsresor/pressrelease/view/nyhet-sommaren-2012-groena-menorca-goer-comeback-695605

[/toggle_simple]
[tabgroup][tab title=”Kartalla”][mapsmarker marker=”17″][/tab][tab title=”Matkustaminen”]Tab 2 content goes here. You can add as many tabs as you want using this technique.[/tab][tab title=”Auton vuokraus”]Tab 3 content goes here. You can add as many tabs as you want using this technique.[/tab][tab title=”Matkaoppaat”]Tab 3 content goes here. You can add as many tabs as you want using this technique.[/tab][/tabgroup]

http://www.menorca-beaches.com/Menorca-Beaches.html