Suomen suurimpien ravintolatapahtumien joukkoon noussut Riesling & Co -Viikot on näyttävästi esillä myös Lahdessa. Mukana vuoden 2022 tapahtumassa ovat Bistro Kokka, Bistro Popot, Ravintola Roux, Taivaanranta Grill & Distillery ja Wine Café Olavi.

Riesling-viikot Lahdessa
Riesling-viikot Lahdessa

Saksan Viinitiedotus järjestää yhdessä suomalaisten ravintoloiden kanssa toukokuussa 2022 Saksan Riesling & Co -Viikot jo 12. kerran. Tapahtumaan osallistuu noin 70 suomalaista huippuravintolaa ja viinibaaria yhteensä 20 paikkakunnalta. Tapahtumaa voisi luonnehtia ravintolafestivaaliksikin.

Lahden ravintoloissa kevään herkut esillä

Viikoilla on tarjolla suussa sulavia aterioita yhdistettyinä upeisiin rieslingeihin, mutta myös muita raikkaita saksalaisia viinejä. Saksalaiset Rieslingit sopivat kuin nakutettu kevään herkkujen, kuten parsa- ja kala-aterioiden tai aasialaisten ruokien kumppaniksi. Suosiota kasvattavat myös Weiss- ja Grauburgunderit sekä Silvaner, joka on perinteisesti ollut saksalaisten parsaviini. Saksalaiset hieman kevyemmät punaiset kuten pehmeä Spätburgunder, eli Pinot Noir, tai Lemberger, sopivat punaista vaihtoehtoa hamuavalle. Tiedossa on siis oikea makunautintojen kavalkadi.