Repovesi on suosittu retkeilykohde, josta löytyy eritasoisia merkittyjä retkeilyreittejä yli 40 km. Monipuolinen retkeilyreitistö suo mahdollisuudet useamman päivän vaelluksille. Monet polut ovat paikoin fyysisesti kohtalaisen vaativia korkeuserojen vuoksi. Vaikeakulkuisilla paikoilla on portaita ja pitkospuita. Melko vaativa maasto vie kilometriä kohden tavallista enemmän aikaa. Merkityille reiteille voi lähteä Tervajärven, Lapinsalmen tai Saarijärven pysäköintialueilta.  Reitit on viitoitettu ja merkitty maastoon oransseilla maalimerkeillä.

MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset

Pikaiseen tutustumiseen puistoon sopii Ketunlenkki 5 km (Lapinsalmi – Katajavuori – Kapiavesi – Lapinsalmi).

Vaellus RepovesiAlueen itä- ja koillisosa on Pahkajärven ampuma- ja harjoitusalueen varoaluetta, jonne retkeilijöiltä on pääsy kielletty. Varoalue on merkitty maastoon sini-valkoisin maalimerkein, puomein sekä paikoin varoitustauluineen.

Retkikohteen esite

Repovedelle on Lahdesta ja Sysmästä matkaa noin 120 kilometriä eli vähän yli 2 tunnin ajomatka. Kouvolasta matka on miltein puolet lyhyempi noin 60 kilometriä eli vähän yli 1 tunnin ajomatka.