Rakastatko patikoimista ja retkeilyä? Tässä sinulle mahtava paikka näiden asioiden äärellä Soisalon saaressa Mustinmäen kylällä, kirkonkylästä 16km. Luontopolkuja riittää n.3km ja 7 km verran. Luontopolku on merkittynä ja sen varrella näät jäätikköjen uurtaman pystyseinäisen rotkoon ja lammenrannan laavulla voit paistaa makkaraa, siellä on aina polttopuita saatavilla. Talvisin rotkolle ei ole polkua, joten liikkuminen talvisin onnistuu esim. lumikengillä. Reitin varrella kulkija näkee eri kasvuvaiheessa olevia metsäalueita, vanhoja polkuja, kiviaitoja, metsälampia ja pitkospuita. Rotko on siitä hieno, että sen pohjalla pulppuaa lähde, lumi ja jää säilyvät siellä kesäkuulle saakka. Pituutta rotkolla on noin 100m ja syvyys on suurimmillaan lähes 20m. Jos mietit kuinka pääse sinne niin lähtö tapahtuu Mustinmäki-talolta (Mustinmäentie 83) tai Hanhiahontien pysäköintipaikalta. Vaelluskartan löydät tästä.

Varustuksena kannattaa ottaa mukaan kumisaappaat ja pitkät housut, lenkkikengät riittävät kuivana kautena. Kannattaa muistaa kun kulkee luontopolkua, että Orinoro-rotkon laella ei ole turvakaiteita jyrkänteen reunalla. Rotkon pohja on osittain vaikeakulkuinen, johtuen kivenlohkareista. Orinoro on 74km eli noin tunnin ajomatkan päästä Kuopiosta.

Mustinmäen kyläyhdistys järjestää kahvituksia Orinoron laavulle. Myös opastettu retki on mahdollinen. Kahvituksen hinnat ovat:

– kahvi / tee, pulla ja makkara 12,- / hlö (min. 10 henkeä)

– kahvi / tee ja makkara 10,- / hlö (min. 10 henkeä)

Jos olet tulossa ryhmän kanssa: kysy tarjousta!

Varaukset ja tiedustelut: Henna Tiitinen 050-5122835