Iso-Tarusjärven hiekkaranta
Iso-Tarusjärven hiekkaranta. Kuva: Visit Lahti, Eetu Linnankivi

Kirkasvetisen Iso-Tarusjärven hiekkaranta on osa Taruksen alueen ja Evon retkeilyaluettä, mutta siihen voi tutustua myös upealta rannalta käsin. Ranta löytyy aivan läheisen kelkutteentien läheisyydestä järven itärannalta. Sitä ei ole merkitty Google Mapsiin.

Padasjoella sijaitseva tuhannen hehtaarin metsäalue käsittää useita muitakin pieniä järviä ja rantaviivaa löytyy aluelta kaikkiaan 11 kilometriä.

MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset

Palvelut ovat monimuotoisia ja uimarannan lisäksi alueelta löytyy nuotiokehiä, laavuja, jotka liittyvät kätevästi Evon Ilvesvaellusreittiin.

Iso-Tarusjärven pohjoisrannan paikoitusalueella on opastuspaikka, jossa voi tutustua tarkemmin alueeseen palveluihin. Alueen omistaa Hämeenlinnan kaupunki ja sillä on Taruksella sekä ilmaisia kaikkien käytössä olevia laavuja että vuokrattavia erämajoituksia.

Taruksen kämpät ja laavut

Kuva: Eetu Linnankivi

Hiekkarannalle pääsee myös Padasjoen laivarannasta, joka kulkee portti Päijänne–Ilves -reittiä pitkin yhdysreittinä kohti Evon retkeilyalueelle. Padasjoen laivarannasta käsin voi tutustua myös vesiteitse Päijänteen kansallispuistoon ja sen kauniiseen harjusaari Kelventeeseen.

Kansikuva: Visit Lahti, Eetu Linnankivi