Iso-Tarusjärven hiekkaranta
Iso-Tarusjärven hiekkaranta. Kuva: Visit Lahti, Eetu Linnankivi

Kirkasvetisen Iso-Tarusjärven hiekkaranta on osa Taruksen alueen ja Evon retkeilyaluetta, mutta siihen voi tutustua myös upealta rannalta käsin. Ranta löytyy aivan läheisen kelkutteentien läheisyydestä järven itärannalta. Sitä ei ole merkitty Google Mapsiin. Hiekkatietä voi halutessaan jatkaa myös syvemmälle Evon luontokohteisiin.

Padasjoella sijaitseva tuhannen hehtaarin metsäalue käsittää useita muitakin pieniä järviä ja rantaviivaa löytyy aluelta kaikkiaan 11 kilometriä.

Palvelut ovat monimuotoisia ja uimarannan lisäksi alueelta löytyy nuotiokehiä, laavuja, jotka liittyvät kätevästi Evon Ilvesvaellusreittiin.

Iso-Tarusjärven pohjoisrannan paikoitusalueella on opastuspaikka, jossa voi tutustua tarkemmin alueeseen palveluihin. Alueen omistaa Hämeenlinnan kaupunki ja sillä on Taruksella sekä ilmaisia kaikkien käytössä olevia laavuja että vuokrattavia erämajoituksia.

Taruksen kämpät ja laavut

Kuva: Eetu Linnankivi

Hiekkarannalle pääsee myös Padasjoen laivarannasta, joka kulkee portti Päijänne–Ilves -reittiä pitkin yhdysreittinä kohti Evon retkeilyalueelle. Padasjoen laivarannasta käsin voi tutustua myös vesiteitse Päijänteen kansallispuistoon ja sen kauniiseen harjusaari Kelventeeseen.

Iso-Tarus on loistava uimarantakohde Padasjoella Tampereen ja Lahden välissä

Etäisyydet: Tampere (107 km), Lahti (50,2 km)

Roadtrip-ehdotus: Nähtävää Tampere-Lahti välillä

Kansikuva: Visit Lahti, Eetu Linnankivi