Uusi laadukkaisiin oluisiin ja maukkaisiin drinkkeihin erikoistunut Gate A21 avasi ovensa Helsingin Annankadulla. Rentoa yhdessäoloa sekä laajan cocktailien ja erikoisoluiden valikoimaa täydentää myös laadukkaat siiderit.

Drinkki- ja olutkulttuurit lähestyvät toisiaan. Olutravintola voi olla myös drinkkibaari. Tänä päivänä on trendikästä nauttia aitoja ja puhtaita makuja sekä laadukkaita juomia. Lähellä tuotetuista raaka-aineista rakennetut cocktailit, käsityöoluet ja siiderit sekä monipuolinen valikoima puhuttelevat uudessa Gate A21:ssä asiakasta modernilla tavalla.

Gate A21 on portti drinkkien ja käsityöoluiden maailmaan

Olemukseltaan rento ja helposti lähestyttävä Gate A21 on nimensä mukaisesti portti hyvien ja kohtuulliseen hintaan tarjoiltujen juomien maailmaan.

Samalla paikalla toimi aikaisemmin maailman parhaaksikin valittu cocktailbaari A21. Nyt tilalla on viihtyisä seurusteluravintola, jonka runsas erikoisoluiden ja -tisleiden valikoima sekä luonteva ilmapiiri luovat oivat puitteet seurusteluun, monipuoliseen nautiskeluun ja illanviettoon.

Singh uskoo käsityötuotteiden vetovoimaan.

– GateA21:een on helppo tulla joko yhdelle tai viettämään pidempää iltaa. Tarjoamme laajan makukirjon juomia, joista voi kukin valita suosikkinsa tunnelman ja maun mukaan. Asiakasystävälliset hinnat ja osaava palvelu ovat Gate A21:n kulmakiviä, kertoo ravintoloitsija Gianjot ”Dollar” Singh.

Gate A21:n juomavalikoima rakentuu kotimaisten käsityöoluiden ja ulkomaisten erikoisoluiden varaan. Niitä täydentävät craft-siiderit sekä laaja cocktailien ja drinkkien kokonaisuus. Baarivalikoimista vastaavat Helsingin cocktailbaareissa mainetta niittäneet baarimestarit Sini Kortesmäki ja Sofia Matchalov.

– Listallamme on paljon perusdrinkkejä, mutta rakennamme oman cocktaillistan, jolla on runsaasti itse suunnittelemiamme ja valmistamiamme erikoisuuksia. Ehdottomana lähtökohtana pidämme kotimaisia raaka-aineita sekä valikoiman elämistä kauden mukaan, Sini Kortesmäki kertoo.

Olutvalikoimasta vastaa ravintolapäällikkö Tommi Rauhala, joka rakentaa tarjonnan parhaiden kotimaisten pienpanimo-oluiden varaan. Viiden erikoisoluthanan ja sadan pullotuotteen joukosta vaativakin asiakas löytää suosikkinsa.

– Suomalainen pienpanimomaailma etenee huimaa vauhtia. Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme sen aallonharjalta parhaat ja kiinnostavimmat tuotteet. Tulemme myös yhdistämään cocktailien ja käsityöoluiden maailman luomalla kokonaan uusia juomasekoituksia niiden pohjalta, Rauhala lupaa.

Ilmailuteeman huipentaa aito Cessna-lentokone

Gate A21 on sisutukseltaan industrial-henkinen, jossa korostuu ilmailuteema. Baarin nimi viittaa lentoaseman lähtöporttiin. Teeman huipentaa baaritiskin ylle nostettu oikea Cessna-pienkone.

– Hankimme lentokoneen eräältä ilmailuharrastajalta ja sillä on lennetty tuhansia tunteja. Sisustuksen suurin haaste oli saada koko koneen runko yhtenä kappaleena ravintolaan sisään, Singh nauraa.

Gate A21:ssä on vajaat sata asiakaspaikkaa. Kesäksi kadun puolelle tulee pieni terassi. Tunnelmaa värittää hyvä musiikki tanssilattioineen. Vilkkaimpina iltoina paikalla on myös dj. Ravintolassa ei ole varsinaista keittiötä, mutta baarissa on saatavilla pientä suuhunpantavaa.

Ravintolatoiminnasta vastaa perheyhtiö Onniravintolat, jolla on yhteensä yhdeksän anniskelupaikkaa eri puolilla Helsinkiä.

Kuvat: Niko Laurila

Gate A21
Annankatu 21, Helsinki
gatea21.fi