Maailman parhaimmaksi Pink Floyd -tribuuttishow’ksi nimetty Brit Floyd palaa loppuvuodesta Suomeen osana Space and Time CONTINUUM -maailmankiertuettaan. Brit Floyd konsertoi Helsingissä, Hartwall Arenalla, tiistaina 22. marraskuuta.

Arenasta rakentuu verhoiluilla noin 3000 hengen amfiteatterinomainen tila, jossa lava asettuu permannon puoliväliin mahdollistaen yleisölle show’n kokemisen lähietäisyydeltä.

Yli miljoona Pink Floyd -fania ympäri maailmaa hurmannut Brit Floyd vietti suuren osan viime vuodesta kiertueella tehden 146 konserttia ympäri maailmaa. Tänä vuonna show palaa Eurooppaan tarjoilemaan Pink Floydin musiikkia viimeisen 50 vuoden ajalta. Space and Time CONTINUUM -kiertueella päästään kuulemaan ”The Dark Side of the Moonin”, ”Wish You Were Heren”, ”Animalsin”, ”The Wallin” ja ”The Division Bellin” parhaat hetket, pysäyttävä tulkinta ”Meddle”-albumin “Echoes”-kappaleesta kokonaisuudessaan sekä muita Pink Floydin helmiä. Yhtye on kertonut tulevan show’n olevan uransa tähän mennessä kunnianhimoisin näyttävine valoefekteineen, videoineen ja lavaproduktioineen.

– Space and Time CONTINUUM -kiertueella tähtäämme entistäkin upeampaan yleisöelämykseen. Pink Floydin repertuaarissa on niin paljon laadukasta materiaalia valittavaksi, joten luvassa on suosikkihittien ohella myös joitakin eri kappaleita kuin aikaisemmin, kertoo Brit Floydin vokalisti, kitaristi ja musiikillinen johtaja Damian Darlington.
Suomessa Brit Floyd on vieraillut aikaisemmin vuosina 2013 ja 2014. Molemmilla visiiteillään yhtye on täyttänyt katsomot ja kerännyt sekä yleisöltä että kriitikoilta suitsutusta.

Brit Floydista sanottua:
”…viihdyttävä konsertti muistutti, kuinka tribuuttiyhtyeellä on oikeus olemassaoloonsa, semminkin kun sitä alkuperäistä ei ole saatavilla. — Yhtye soitti teokset nuotilleen jämptisti, mutta lämpimän ihailevasti. Vertaisin tilannetta klassiseen konserttimusiikkiin: alkuperäistaiteilijat ovat säveltäneet hienoja teoksia, ja meillä on yhä oikeus kuulla niitä kunnianhimoisina esityksinä. Ehkä rockkulttuuri myös Suomessa alkaa hiljalleen lämmetä tribuuttiaktien taiteelle.” – Helsingin Sanomat / Arto Pajukallio 30.9.2013
”The perfect rock show” – LA Times

 

Tapahtuma


Pink Floyd -tribuuttishow: Brit Floyd

Päivä: ti 22.11.2016
Aika: 19:30
Hintaluokka: 82,50 / 72,50 / 62,50
Tapahtuman kotisivut: http://hartwallarena.fi

Tapahtumapaikka


Hartwall Arena
Areenankuja 1
Helsinki