Brittiläinen näytelmäkirjailija Michael Frayn on luonut vuonna 1998 kantaesitettyyn Kööpenhamina-näytelmäänsä yllättävää ja moniulotteista kerrontaa. Näytelmä herättää katsojassa kysymyksiä tiedon rajallisuudesta ja ihmismielen  monimutkaisuudesta.

Ryhmäteatterin esitys Kööpenhamina. Santtu Karvonen, Minna Suuronen ja Robin Svartström © Mitro Härkönen

On saksalaisten miehittämä Kööpenhamina ja vuosi 1941. Natsihallinnon alaisuudessa työskentelevä ydinenergian mahdollisuuksia tutkiva fyysikko Werner Heisenberg (Santtu Karvonen) matkustaa Kööpenhaminaan tapaamaan kollegaansa Niels Bohria (Robin Svartström) ja hänen vaimoaan (Minna Suuronen). Atomin rakenteen selvittämisestä Nobelin palkinnon saanut Bohr on Tanskan juutalainen. Miksi Heisenberg tapasi entisen ystävänsä Bohrin? Kenelle tai mille kukakin on lojaali?

Kööpenhamina on kerännyt ylistystä ympäri maailman, ja se on inspiroinut lukemattomia keskusteluja tieteen ja teknologian vaikutuksista ympäröivään maailmaan. Kööpenhamina muistuttaa meitä mahdollisuuksien ja uhkien herkästä tasapainosta.

Ja mitä silloin on jäljellä meidän rakkaasta maailmastamme, kun meidän kaikkien silmät ovat ummistuneet, kun jopa haamut ovat kadonneet? Meidän raunioitetusta ja rakkaasta maailmastamme?

Ohjaus Juha Kukkonen. Rooleissa Santtu Karvonen, Minna Suuronen ja Robin Svartström.

Kööpenhamina

Tapahtumat > Teatteri ja tanssi


Kööpenhamina


 Seuraavat esitykset

 Hintaluokka:  Ticketmaster.fi

 

Tapahtumapaikka 

Liput Ryhmäteatterin esityksiin

Täydennä kulttuurielämys

Hyvä hotelli lähellä Ryhmäteatteria Helsingissä

Scandic Paasi on hotelli, jolle myönnettiin muutama vuosi sitten TripAdvisorin Certificate of Excellence –palkinnot.

Hotelli Scandic Paasi Helsingin Siltasaaressa tarjoaa modernin majoituksen.
Hotelli Scandic Paasi Helsingin Siltasaaressa tarjoaa modernin majoituksen hyvien julkisten kulkuyhteyksien äärellä. Hakaniemen Metroasemalle on hotellin ulko-ovelta vain 240 metriä.
Lue lisää: scandichotels.fi

Ravintola lähellä Ryhmäteatteria

Hyviä ravintoloita lähellä Ryhmäteatterin Helsinginkadun näyttämöä

Helsingin Ryhmäteatterin lähettyviltä löytyy hyvä pizzapaikka, viinibaari ja baari, joiden vuoksi kannattaa suunnata Helsingin suosittuun ravintolakaupunginosa Kallioon.

Liuskoja eli Skifferin persoonallisia pizzoja kannattaa maistaa. Pieni, yksityinen pizzaketju sai nimensä
Liuskaluodolla, jossa pizzoja on nautittu merellisessä tunnelmassa jo yli kymmenen vuotta.

PÖYTÄVARAUS: Quandoo.fi

 

Wino taas on konstailematon ravintola ja alkuviinibaari Karhupuiston kupeessa. Myös luomuun keskittynyt viinivalikoima on viiniammattilaistenkin arvostamaa ja bistroruokaa on kuvailtu makuhermoja hiveleväksi.

PÖYTÄVARAUS: TableOnline.fi