ilja_bjo-cc-88rs
Ravintoloitsijoiden Ilja Björs (kuvassa) ja Jarkko Myllymäki Zipuli-yritys vastaa myös kohtaamis- ja kokoustilan vuokraustoiminnasta.

Kasarmitorilla tapahtuu ruokaisissa merkeissä! Helsingin rakennusviraston tilalle valmistuvan uuden toimistokiinteistön ravintolatoiminnan ylläpitäjäksi lähtee ravintola Juuren emoyhtiö Zipuli Oy. Zipulin pääomistajat ovat Ilja Björs ja Jarkko Myllymäki.

– Kaartinkaupungissa 12 vuotta sitten toimintansa aloittanut ravintola Juuri ja sen ravintoloitsijat ovat Kasarmikatu 21 -kiinteistöhankkeen arvolle ja arvoihin sopiva kumppani. Myllymäen ja Björsin ravintoloissa tarjotaan ravintolapalveluita samalla pieteetillä kuin toimistokiinteistöäkin toteutetaan eli käyttämällä ensiluokkaisia raaka-aineita ja keskittymällä ajattomaan laatuun, kertoo HGR Property Partnersin sijoitusjohtaja Marianne Luojola.

– Jos keittiö on kodin sydän, niin miksei myös toimistotalon! Kasarmikatu 21:n tiloissa tullaan tarjoamaan ravintolatoimintamme perustan mukaisesti intohimolla valmistettuja maukkaita lounaita sekä toteutetaan ruokailuun liittyviä talon toimintoja, kertoo ravintoloitsija Björs.

– Olemme olleet ravintola-alan edelläkävijä, ja olemme jo pitkään etsineet sopivaa tilaa, jossa voimme jatkaa uusien mahdollisuuksien luomista ja kehittämistä saman henkisen kumppanin kanssa, jatkaa Björs.

Kaartinkaupungin uusi kohtaamis- ja juhlatila

Zipuli Oy on vuokrannut Kasarmikatu 21 -kiinteistön ravintolatilojen lisäksi pohjakerroksen kokoustilakokonaisuuden ja tulee vastaamaan näiden vuokraustoiminnasta. Ravintola- ja tapahtumatilan pinta-ala on yhteensä lähes 1600 neliömetriä.

Kasarmikatu 21 -kiinteistössä on lounasravintolatila, jonka yhteyteen tulee myös päivisin toimiva kahvila ja salaattibaari. Kiinteistön toinen ravintola sijaitsee Pohjoisen Makasiinikadun puolella. Ravintoloitsijat suunnittelevat siihen bistro-tyylistä kortteliravintolaa, joka on lounasajan lisäksi auki myös iltaisin.

– Kasarmikatu 21 -kiinteistön yhtenä lähtöajatuksena on ollut elävöittää Kaartinkaupungin ympäristöä. Pääsemme nyt luomaan ravintolakentän moniosaajien Björsin ja Myllymäen kanssa lämminhenkisen kohtaamispaikan alueen asukkaille ja yrityksille. Kiinteistön tapahtuma-auditorio on iso muunneltava tila, joka soveltuu esimerkiksi yritysten kokouskäyttöön, mutta on helposti muokattavissa myös iltatilaisuuksiin ja juhliin, kertoo Luojola.

– Kasarmikatu 21:n tilat taipuvat vaikkapa viikonlopun viininmaisteluillan, stand up -keikan tai häiden ja erilaisten bankettien estradiksi, täydentää Björs.

Kasarmikatu 21 -toimistokiinteistöhanke etenee aikataulun mukaisesti. Kellarikerrokset on saatu rakennettua ja ensimmäiset varsinaiset kerrokset ovat alkaneet jo kohota Kasarmitorin laidalla. Uudet kerrokset valmistuvat noin kuukausi ja kerros -tahtia. Tammikuussa alkaa luonnonkivisen julkisivuverhoilun asentaminen. Uusi toimistotalo on valmis vuoden kuluttua, vuoden 2017 loppuun mennessä.

Juuri on vuonna 2004 perustettu ruokaravintola Helsingissä. Suomen gastronomien seura on nimennyt sen vuoden 2010 ravintolaksi. Juuri on mainittu Michelin oppaassa vuodesta 2008 lähtien. Juuren toiminnan kulmakiviä ovat kotimaiset ja paikalliset laadukkaat sesongin raaka-aineet yhdistettynä suomalaiseen ruokaperinteeseen uudella tavalla. Emoyhtiö Zipuli Oy:n alla toimivat ravintola Juuren lisäksi viinibaari Latva, Pihka-lounasravintolat sekä Juuri Tapahtumat. Juuri Tapahtumat on erikoistunut tapahtumiin ja catering-palveluihin ja vastannut muun muassa Helsingin Juhlaviikkojen Huvila-teltan tarjoilusta jo neljän vuoden ajan ja hoitanut tänä vuonna Jussi-gaalan tarjoiluja. Pihka-lounasravintolat toimivat kolmessa keskustakohteessa: Ruoholahdessa, Lintulahdessa ja Mechelininkadulla. Lisäksi Marimekon pääkonttorissa Herttoniemessä toimii lounasravintola Maritori. Kesällä alakertaan laajentunut ravintola Juuri sekä viini- ja cocktailbaari Latva jatkavat toimintaansa Korkeavuorenkadulla. Yritysrypäs työllistää vakituisesti yli 60 henkeä.

piparkakkutalo_kasarmikatu21
Kasarmikatu 21 -toimistokiinteistön pienoismalli piparkakkuversiona.