queen brian may

Queen – yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä rock-yhtyeistä – saapuu jälleen Helsinkiin. Hartwall Arenalla koetaan 19. marraskuuta näyttävä uusi lavatuotanto.

Queen konsertti HelsinkiAlkuperäisestä Queen-kokoonpanosta ovat yhä mukana kitaristi Brian May ja rumpali Roger Taylor, jotka molemmat ovat säveltäneet Queenin maailmanlaajuisia hittibiisejä.

Alkuperäinen Queen on ja oli jäsentensä monipuolisen lahjakkuuden ansiosta uraauurtava ja poikkeuksellinen paketti. 

Brian Mayn erikoislaatuinen kitarasoundi on yksi bändin ainutlaatuisimpia ominaisuuksia. Brian on myös säveltänyt melkoisen määrän kappaleita. 22:n maailmanlaatuisen hitin joukkoon kuuluvat mm. We Will Rock You, The Show Must Go On, I Want It All ja mahtipontiset balladit, kuten Who Wants to Live Forever, No-One But You (Only the Good Die Young) ja Save Me.

Robert Taylor osallistuu rumpujen takaa aktiivisesti myös taustalauluihin ja sävelsi mm. hitit Radio Ga Ga ja A Kind Of Magic. Hänen kirjoittamiaan ovat myös bändin monet sanoitukset.

Alkuperäiskokoonpanossaan Queen on konsertoinut Suomessa aiemmin vain kerran, Helsingin Kulttuuritalolla marraskuussa 1974. Vuonna 1991 menehtyneen laulajan, Freddie Mercuryn, on korvannut 2009 yhtyeen solistina debytoinut Adam Lambert. Queen & Adam Lambert ovat sittemmin toteuttaneet lukuisia konsertteja ja mittavia TV-esiintymisiä sekä huippuarvostelut saaneen 24:n loppuunmyydyn konsertin Yhdysvaltain-kiertueen. Adam Lambert on kasvanut hienosti Mercuryn saappaisiin, kuten useissa ylistävissä konserttiarvioissa on todettu.

Vuonna 1971 perustettu Queen on liki 45-vuotisen uransa aikana myynyt satoja miljoonia levyjä. Yhtye on saanut kaikki merkittävimmät rock-maailman palkinnot ja on menestykseltään yksi koko rock-historian suurimmista. Yhtyeen lauluista kaksi, We Will Rock You sekä We Are the Champions, ovat päässeet arvostettuun Grammy Hall of Fameen.

Queen on tehnyt musiikkihistoriaa ollen ensimmäinen artisti tai yhtye, jonka yhtä levyä on myyty yli kuusi miljoonaa kappaletta Isossa-Britanniassa. Tämä Greatest Hits –albumi saavutti myös ennätyksen oltuaan 1 422 viikkoa Britannian albumilistalla. Suomessakin Queenin Greatest Hits on yhä kaikkien aikojen eniten myyty ulkomainen albumi lähes 150 000 kappaleen menekillään.

Bohemian Rhapsody, Another One Bites the Dust, Crazy Little Thing Called Love, Radio Ga Ga, Killer Queen, Fat Bottomed Girls ja Bicycle Race ovat esimerkkejä legendaarisista kappaleista, joita suomalaisyleisö saa ensi kesänä Kaisaniemessä kuulla legendaarisen bändin soittamana ja Adam Lambertin laulamana.

Tapahtuma


Queen & Adam Lambert

Päivä: su 19.11.2017
Aika: 18:30
Hintaluokka: 0 / 95 / 100 / 110 Ticketmaster.fi

Tapahtumapaikka


Hartwall Arena
Helsinki