Justus K artikkelikuva

Yrjö Liipolan vuonna 1928 suunnittelema Tellervo, Tapion tytär -veistos saa syyskuussa ylleen paperinarusta käsin kudotut vaatteet helsinkiläistaiteilija Justus K:n ja PEFC Suomen yhteistyön tuloksena. Osallistava kaupunki-installaatio kantaa nimeä PEFC Wood Works x Justus K, ja se on osa Helsinki Design Weekin virallista ohjelmaa. Luvassa on myös makuja suoraan metsästä.

Kaikille avoin tapahtuma järjestetään Dianapuistossa, eli Helsingin Kolmikulmassa, 5.-11. syyskuuta 2016. Tapahtumaviikon aikana yleisö voi ottaa osaa maksuttomiin kudontatyöpajoihin, tutustua paperiin tulevaisuuden monikäyttöisenä materiaalina ja valmistaa kotiin vietäväksi oman soturipannan tai -rannekkeen.

Perjantaina 9. syyskuuta kello 18 Tellervo puetaan uuteen asuunsa, ja koko perheen viikonloppua vietetään käsillä tekemisen merkeissä, jolloin vieraat pääsevät nauttimaan myös Woods Café -kahvilan metsäisistä antimista. Tarjoiluista vastaavat Aan Tafel eli Romany Schillemans ja Juho Ekegren, joka on työskennellyt maineikkaissa ravintoloissa, kuten Olossa ja Askissa. Luvassa on kaksikon käsin poimimia metsän aarteita, joista he loihtivat suolaisia sekä makeita ruokia ja herkullisia juomia. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja pankkikortti.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä PEFC Suomi ja Justus K. Yhteistyökumppaneina ovat Helsinki Design Week, Helsingin taidemuseo HAM ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Tapahtuman tarkoituksena on tuoda esille vastuullisesti tuotetun paperin matka metsästä kuluttajille, sekä tutustuttaa innovatiivisiin ja ekologisiin tapoihin työstää paperia.

Helsinki Design Weekin teema on tänä vuonna Paremmin/Better. Kun maapallo on tavaraa täynnä, muotoilija on ison moraalisen kysymyksen äärellä: Mikä oikeuttaa suunnittelemaan lisää? Muotitaiteellinen teos peräänkuuluttaakin uusia designinnovaatioita ja ekologisia mahdollisuuksia, joita puusta voidaan jalostaa kestävän kehityksen mukaisesti.

Tapahtuman aukioloajat:

Maanantai–torstai 5.9.-8.9.2016 kello 12–18

Perjantai-lauantai 9.9.-10.9.2016 kello 12–19

Sunnuntai 11.9.2016 kello 12–17

Woods Café -kahvila on auki perjantaista sunnuntaihin tapahtuman aukioloaikojen mukaisesti

Tapahtumapaikka ja osoite:

Dianapuisto / Kolmikulma, Erottajankatu 7, 00130 Helsinki

Tapahtuma verkossa:

pefcwoodworks.com