Dubain matkailu on isossa kasvussa, sillä monet kilpailevat rantakohteet häviävät nykyään turvallisuudessa ja lentomatkan pituudessa.

Dubai on monille myös jotain uutta ja tarunhohtoista. Kaikki on kultaa mikä kiiltää, ja lapsiperheen lomamatka täynnä toinen toistaan houkuttelevampia vaihtoehtoja.

Dubaista löytyy niin maailman suurin akvaario, maailman korkein rakennus sekä upeammat hotellit mitä kuvitella saattaa.

Lähtemättömän vaikutuksen lapsiin tekee varmasti myös ilman kuljettajaa ajava metro ja creek-kanavan yli vievä vanha yhteysalus.

Dubai on toimiva ja kiehtova kohde lapsiperheelle, jos arabialainen kulttuuri, yhdistelmä futurismista ja perinteistä kiinnostaa yhdistettynä aurinkovarmaan rantalomaan. Ensi vuonna Dubaissa avataan Legoland-huvipuisto ja myös Legoland Waterpark avaa ovensa.

Viisi vinkkiä lapsiperheille

5Burj khalifa ja Dubai Mall

Burj Khalifa iltavalaistuksessa. Kuva: Panoramio.com, wilhelmtittes

Maailman korkein rakennus Burj Khalifa sekä jättimäinen Dubai Mall -ostoskeskus tekivät vaikutuksen kaikenikäisiin lapsiin ja toki myös aikuisiin. Torniin tulee ostaa liput etukäteen netistä ainakin muutamaa päivää aikaisemmin, mutta käynti on totisesti sen veroinen. Erityisen hyvä fiilis syntyy henkilökunnan hauskasta palveluasenteesta sekä tornin rakentamisesta kertovista infotauluista.

4Dubai Marina

Dubain uusin osa Dubai Marina pilvenpiirtäjineen on suorastaan uskomaton kokemus. Toinen toistaan kummallisempia rakennuksia voi ihmetellä vaikka hotellin 37. kerroksen koko seinän korkuisista ikkunoista tai vuokraamalla polkuauton kanavan vartta kiemurtelevalla parin kilometrin mittaisella kävelykadulla. Myös upea hiekkaranta on aivan vieressä ja palmusaaren ihmeisiin ja maailman suurimpaan vesipuistoon Atlantis Aquaventure Parkiin pääsee helposti.

3Soukit (markkinat)

Lasten kanssa vanhojen soukkien löytäminen on oma seikkailunsa. Creekin itäpuolella markkinat ovat autenttisempia ja hinnat edullisempia, kun taas länsirannalla on helpompaa liikkua lasten kanssa kauniisti entistetyillä linnoitusalueilla.

2Huvituksia ja hulluttelua

Dubain akvaarion haitunneli. Kuva: Panoramio.com, Heinz Pierre

Tekeminen ei Dubaissa lopu kesken kehnommallakaan kelillä. Vierailu akvaariossa, lukuisissa sisähuvipuistoissa, elokuvateattereissa tai ostoskeskusten puuhaparatiiseissa sopii kaikenikäisille lapsille. Meidän mielestämme yksi hienoimmista kokemuksista oli Dubai Mallissa sijaitseva KidZania, joka on lapsille rakennettu oma maailma. Lapset saavat päivän ajan toimia erilaisissa ammateissa ja ansaita rahaa, mutta myös kuluttaa sitä mielensä mukaan. Käyntiin kannattaa varata koko päivä.

1Aavikkosafari

Aavikon kokeminen kultaisessa ilta-auringossa, hiekkadyynejä pitkin kieriminen, kamelilla ratsastaminen ja haukan kouluttajien ihailu pimenevällä aavikolla oli täydellinen lopetus Dubain lomallemme. Hurjastelu nelivetomaasturilla kävi paremmastakin vuoristoradasta ja heikkovatsaisille siinä tulee helposti jopa huono olo. Ilta päättyi aavikolle rakennettuun leiriin, jossa saimme nautiskella paikallisia herkkuja, ihailla tanssiesityksiä ja koristaa itsemme hennatatuoinnein. Nämä ajelut eivät sovi raskaana olevalle eivätkä alle 3­-vuotiaille.

Laskettelukeskus sisätiloissa

Supervinkki vuodelle 2016!
LEGO on avaamassa Dubaihin huvipuiston, joka soveltuu erityisesti 2-12 -vuotiaille ja jossa riittää puuhaa koko perheelle. LEGOLAND Dubai tulee sijaitsemaan Dubai Parks & Resorts -alueella Jebel Ali:ssa, joka sijaitsee Dubain ja Abu Dhabin välissä.

Lue lisää Lomamatkojen kohdeoppaasta.