Red Bull Mäkiauto GP valtaa lauantaina 17.8.2019 Helsingin Tähtitorninmäen.

Red Bull Mäkiauto GP on kansainvälinen jokamiesluokan kilpailu, jossa lasketaan mäkeä kotikutoisilla mäkiautoilla. Tämä uniikki, moottoriton ajotapahtuma haastaa sekä kokeneet kuljettajat, että halukkaat harrastelijat tekemään villeimmistäkin ideoista todellisuutta ja kisaamaan kelloa vastaan alamäkiajossa.

Suomeen tapahtuma saapuu nyt viidettä kertaa. Aiemmin tapahtuma on järjestetty vuosina 2002, 2005, 2012 ja viimeksi 2017. Vuonna 2017 paikalle saapui sateisesta säästä huolimatta lähes 10 000 henkeä todistamaan mitä uskomattomimpien mäkiautojen kisaa Tähtitorninmäeltä alas. Tapahtumaan haki yli 500 tiimiä, joista reilu 60 valittiin mukaan rakentamaan autoa ja kisaamaan tapahtumapäivänä. Kisatiimien kotikunnat kattoivat lähes koko Suomen maan, Helsingistä Lappiin asti.

Red Bull on järjestänyt mäkiautokilpailuja ympäri maailmaa, Australiasta Etelä-Afrikkaan. Ensimmäinen Red Bull Mäkiauto GP järjestettiin Brysselissä vuonna 2000 ja vuonna 2015 järjestettiin jo sadas tapahtuma Jordanian Ammanissa. Vuoden 2013 Lontoon Red Bull Soapbox Racessa yksi tiimi saavutti jopa yli 50km/h nopeuden.

Vuosien varrella ajoneuvot ovat vaihdelleet realistisista ralliautojen jäljennöksistä kaikkeen mitä ihmismieli voi keksiä. Aiemmat luomukset ovat sisältäneet esimerkiksi Paavin lasikuvussaan, pilkkikopin, mustamakkararatikan, paljun, lentävän maton, Robin Crusoen saaren, pallogrillin, leivänpaahtimen ja hampurilaisen. Luovan hulluuden rajat ovat olleet ilahduttavan olemattomia.

Jokaisella tee-se-itse miehellä tai -naisella on mahdollisuus kasata tiimi, suunnitella unelmiensa ajopeli ja pyrkiä mukaan Red Bull Mäkiauto GP-tapahtumaan. Moottorin rakentaminen tähän kilpa-ajokkiin on kielletty, mutta luovuus ja hyvä tiimihenki edesauttavat lunastamaan paikan lähtöruudusta. Tiimissä saa olla maksimissaan kuusi jäsentä, joista yksi tai kaksi toimii kuljettajana. Osallistuminen on maksutonta. Tuomariston arvosteluperusteina itse tapahtumassa, ovat vauhdin lisäksi menopelin rakentamisessa käytetty luovuus sekä se, kuinka tiimi ottaa yleisönsä. Viime tapahtuman tuomaristossa nähtiin mm. Hjallis Harkimo, Blokess-sketsiryhmä ja lumilautailija Heikki Sorsa.

Haku vuoden 2019 tapahtumaan on nyt auki ja päättyy 31.5.2019. Tapahtuma näytetään suorana IS TVssä.

 

Tapahtuma


Red Bull Mäkiauto GP

 Päivä: la 17.8.
 Aika: 11:00
 Hintaluokka: vapaa pääsy 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Tähtitorninmäki
 Tähtitorninkatu
Helsinki

Tähtitorninkatu
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä