Red Classics tuo sinfoniaorkesterin SM-liigan jääkiekko-otteluun lokakuussa. Lauantaina 12.10. Helsingin jäähallilla nähdään ennennäkemätön jääkiekkospektaakkeli, kun 200-vuotisjuhlavuottaan viettävä KOFF tuo yhteistyössä HIFK:n kanssa sinfoniaorkesterin SM-liigan otteluun.

HIFK:n ja TPS:n välisessä jääkiekko-ottelussa musiikista vastaa Vantaan Viihdeorkesterin yli 80-henkinen livekokoonpano kuoroineen. Kaksi erilaista maailmaa kohtaavat toisensa, kun jääkiekko-ottelu ja sinfoniaorkesterin konsertti yhdistyvät saman katon alle Red Classics -tapahtumassa.

Ottelutunnelmaa. Kuva HIFK.

Pelikatkojen ja erätaukojen musiikki kuullaan sinfoniaorkesterin soittamana. Ottelua varten uuden sovituksen on kokenut muun muassa legendaarinen HIFK:n maalibiisi.

– KOFF taistelee tylsyyttä vastaan aina, piste. Juhlavuoden kunniaksi haluamme tarjota ihmisille tämän ainutlaatuisen hockey-kokemuksen kiitokseksi kaikista näistä vuosista. Red Classics on luontaista jatkoa Foo Fightersille Tavastialla ja Leningrad Cowboysille Senaatintorilla. Odotan innolla kiekon tippumista jäähän 12.10 Nordiksella, Sinebrychoffin markkinointijohtaja Alexander Sneen sanoo.

Red Classics tarjotaan jääkiekon ystäville normaalilipun hinnalla. Pelattava peli on osa SM-liigan runkosarjan otteluita, ja liput erikoisotteluun myydään normaalihinnoin. Myös kausikorteilla  pääsee pelipaikoille totuttuun tapaan.

Kahden erilaisen maailman yllättävä yhteys Sinfoniaorkesterin voima yhdistettynä jääkiekkofanien intohimoon on Red Classics -tapahtuman ydin. Jääkiekkojoukkuetta ja kurinalaisesti johdettua sinfoniaorkesteria yhdistää ehkä hieman yllättävästikin moni asia.

– Jututimme sekä pelaajia että soittajia ja huomasimme, että orkesterilla ja  jääkiekkojoukkueella on paljon yhteistä. Molempia osapuolia ohjaa vahva intohimo omaan tekemiseen. Huomasimme myös, että faneja ja arvostusta löytyy paljon puolin ja toisin, HIFK:n markkinointijohtaja Roland Carlsson toteaa kertoo.

– On huikean hieno ja rohkea idea HIFKiltä ja KOFFilta toteuttaa jääkiekko-ottelun pelikatkomusiikki livenä ja vieläpä suurella sinfoniaorkesterilla. Jännittäväksi ja vaativaksi orkesterin kannalta muodostuu reagointi kiihkeän jääkiekko-ottelun erikoistilanteisiin. Kappaleiden lähtöjen on oltava räjähtäviä pelikatkojen alkaessa. Toivottavasti pääsemme soittamaan HIFKin maalibiisiä monta kertaa, Vantaan Viihdeorkesterin toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck naurahtaa.

Tapahtuma


HIFK – TPS: Red Classics tuo sinfoniaorkesterin SM-liigan jääkiekko-otteluun

 Päivä: la 12.10.
 Aika: 17:00
 Hintaluokka: alk. 18,50  Ticketmaster.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Helsingin jäähalli
 Nordenskiöldinkatu 11-13
Helsinki

Nordenskiöldinkatu 11-13
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä