Kaupunginteatterin Suuren näyttämön kevätkauden avasi HKT:n ohjaajaksi kiinnitetyn Lauri Maijalan raikas tulkinta Anton Tšehovin Kirsikkatarhasta.

Vanhan aateliskartanon tilanomistajatar, Ranevskaja, palaa vuosia kestäneeltä ulkomaanmatkaltaan kotiin. Vastassa ovat palvelusväen, sukulaisten ja tuttavien lisäksi perheen vaiettu tragedia sekä mittavat taloudelliset vaikeudet, joiden ratkaisemiseksi kauppias Lopahin esittää taloa ympäröivän kirsikkatarhan hakkaamista ja alueen myymistä huvilatonteiksi. Menneen tilalle on jokaisen löydettävä uusi suunta elämälleen.

Rooleissa nähdään mm. Heidi Herala (Ranevskaja), Tommi Eronen, Sonja Kuittinen, Emilia Sinisalo, Kari Mattila, Chike Ohanwe, Jouko Klemettilä, Aino Seppo, Petrus Kähkönen, Sanna Majuri, Seppo Maijala, Heikki Ranta ja Unto Nuora. Lavalla nähdään myös nelihenkinen jousikvartetti, jolle musiikin on säveltänyt mm. Stratovarius-yhtyeestä tuttu Lauri Porra.

Anton Tšehovin viimeiseksi jäänyt näytelmä Kirsikkatarha on kertomus perheestä jota on kohdannut vaiettu tragedia, nostalgiasta ja sen tuhoisuudesta, kaipuusta jonnekin mitä ei koskaan ole ollutkaan, salatuista unelmista, orjista ja herroista, opportunismista ja idealismista. Ja niin kuin aina elämässä lopulta, vaikka sitä ei itselleen myöntäisikään, rakkaudesta.

 

Tapahtuma


Anton Tšehov: Kirsikkatarha

 Päivä: ke 8.5.2019 klo 19:00
 Hintaluokka: 20 € – 45 €  Lippu.fi

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö
Helsingin Kaupunginteatteri, Suuri näyttämö
 Eläintarhantie 5
Helsinki

Eläintarhantie 5
Helsinki

 Ravintolat läheisyydessä

 Hotellit läheisyydessä Kallio