Jazzfunk-legenda Roy Ayers esiintyy Tavastialla 23.10. All Dayn ja We Jazzin ensimmäisessä yhteisillassa esiintyy lisäksi kotimaisen nuoren jazzpolven kärkinimi Bowman Trio.

Jazzfunkin ikinuori legenda Roy Ayers saapuu Helsinkiin ja Tavastialle keskiviikkona 23.10. Rakastettu ja viihdyttävä live-esiintyjä räjäytti pankin Flow’ssa 2017 ja tekee nyt kaivatun paluunsa Helsinkiin.

Soolodebyyttinsä jo vuonna 1963 West Coast Vibes -levynsä myötä tehnyt Los Angelesista kotoisin oleva Roy Ayers lukeutuu niihin artisteihin, joiden uraa seuraamalla on samalla mahdollista jäljittää jazzin kehitystä. 60-luvun akustisesta svengistä saumattomasti jazzfunkin ja discon sävyihin liikkuneen vibrafonistin biisirepertuaariin kuuluu iso liuta klassikkoteoksia Everybody Loves the Sunshinesta Runningin kautta Coffy-soundtrackiin. Hiphop-sukupolvelle Ayers on tullut tutuksi taajaan sämplättynä artistina.

– Terveenä pysyminen ja onnellisuus ovat kauneimpia lahjoja mitä voi kuvitella”, Ayers on todennut. ”Se, että saan lisäksi soittaa ympäri maailmaa ja levittää onnellisuutta musiikkini kautta saa minut todella rakastamaan elämää.

Illan avaava Bowman Trio on rumpali Sami Nummelan, trumpetisti Tomi Nikun ja basisti Joonas Tuurin muodostama yhtye, jonka ”loft jazziksi” kutsuttu minimalistinen akustinen soundi on hurmannut yleisöä meillä ja muualla. Yhtye julkaisi debyyttilevynsä We Jazz -levymerkin kautta vuonna 2016 valloitettuaan arvostetun Rising Star -arvonimen We Jazz -festivaalilla. Sitemmin Bowman Trio on kuultu Berliinissä nauhoitetulla livelevyllä ja vuoden 2018 singlejulkaisulla The Chase / The Hillary Step. Bowman Trio valmistelee parhaillaan uutta levyään ja esittää Tavastialla taatusti tuoretta musiikkia.

Roy Ayersin ja Bowman Trion Tavastian-keikka on samalla uusi yhteistyöavaus kahden aktiivisen helsinkiläistoimijan välillä. All Day ja We Jazz tunnetaan omillaan laadukkaista keikkatuotannoistaan. Avajaisillassaan lokakuisella Tavastialla kollektiivit operoivat jazzin ja urbaanin musiikin kirkkaassa leikkauspisteessä.

 

Tapahtuma


Jazzfunk-legenda Roy Ayers esiintyy Tavastialla

 Päivä: ke 23.10.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 36 

 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Tavastia-klubi
 Urho Kekkosen katu 6
Helsinki

Urho Kekkosen katu 6
Helsinki

 Hotellit läheisyydessä Kamppi