Mopo nähtiin levynjulkaisukiertueella Tampereen TTT-Klubilla. Kuva: Lifestyle Media Oy
Mopo nähtiin levynjulkaisukiertueella Tampereen TTT-Klubilla. Kuva: Lifestyle Media Oy

Jazz hurmaa tunnelmallisen Balloon 360° Stagen ohjelmistossa, jossa nähdään Flow-viikonloppuna monta kiinnostavaa jazz-kokoonpanoa. Balloon 360° -lavaa ympäröi istumakatsomo, ja puitteet luovat sopivan
tunnelman myös intiimeille jazz-keikoille.

roy-keikatPerjantaina lavalla nähdään yhdysvaltalainen Roy Hargrove Quintet, jonka Grammy-palkittu trumpetisti Roy Hargrove kuuluu sukupolvensa lahjakkaimpiin. Hargroven ura alkoi 90-luvulla jolloin hän oli keskeisenä vaikuttajana mm. D’Angelon ja Erykah Badun soundin synnyttämisessä. Hargrove on viime aikoina kehittänyt afrokuubalaisia rytmejä ja hardboppia yhdistävää jazz-ilmaisuaan.

Lauantaina Balloon 360° Stagella nähdään Suomen jazz-kentän kuumin trio, Mopo, joka ammentaa musiikkinsa jazzista, 70-luvun punkista ja Suomen luonnosta. Huimalla energialla säveliä tulkitseva ja nuorta energiaa pärisevä Mopo. on monelle nuorelle musiikinystävälle ”se” jazzbändi. Villi ja nuori, niin punkista kuin Suomen luonnosta ammentava trio suuntaa kovaa vauhtia myös ulkomaille. Mopo oli Suomen Young Nordic Jazz Comets -edustaja Tukholmassa kaksi vuotta sitten. Ääni ja vimma on huomattu virallisellakin taholla, sillä Suomen arvostelijain liitto myönsi vuoden 2013 Kritiikin Kannukset -palkinnon yhtyeen saksofonistille Linda Fredrikssonille.

antti-lotjonenSunnuntaina vuorostaan Antti Lötjönen Quartet East astuu lavalle. Kontrabasisti Antti Lötjönen on ainoa, joka on esiintynyt kaikilla Flow Festivaleilla – aina vuodesta 2004 lähtien. Tänä kesänä hän esittelee uunituoreen
jazz-kvartettinsa, jonka keikalla kuullaan Lötjösen omien sävellyksien lisäksi harkiten valittuja lainakappaleita sekä soolobassoimprovisaatiota.

Yhdestoista Flow Festival järjestetään 8.–10. elokuuta Suvilahdessa.

Tapahtuman aikataulu

http://www.flowfestival.com/aikataulu/