Matkailu Praha
Matkailu Praha

Jääkiekon MM-kisat Prahassa ovat nostattaneet suomalaisten intoa matkata Prahaan Momondo.fi:n tilastojen mukaan yli 60 prosentilla normaalista. Praha on keväällä muutenkin suosittu matkakohde.

Kun kotikatsomoissa virittäydytään seuraamaan Leijonien taivalta MM-kisoissa, kamppaillaan Prahassa ja Ostravassa 17. toukokuuta asti parhaimman jääkiekkomaan tittelistä. Osa suomalaisfaneista onkin suuntaamassa joukkueensa perässä paikan päälle Tšekkiin.

Lähestyvät jääkiekon MM-kisat näkyvät selvästi Prahaan tehtyjen lentohakujen määrässä.

– Tilastoissamme näkyvä hakupiikki jääkiekon MM-kisojen ajalle ei varsinaisesti yllätä, sillä suomalaiset ovat tunnetusti lätkähullua kansaa. Lisäksi Praha on lähellä ja suhteellisen edullinen kohde, mikä on varmasti houkutellut suomalaisfaneja, sanoo momondon Suomen markkinointipäällikkö Petteri Jalonen.

Pudotuspelivaihe kiinnostaa suomalaisia luonnollisesti eniten.

– Pariviikkoinen kisarupeama on varsin pitkä työssäkäyville suomalaisille, joten monet lentävätkin kisoihin katsomaan vain viimeiset, tärkeimmät ottelut. Toisaalta myös torstain ja perjantain lennot ovat suosittuja, sillä osa saattaa piipahtaa kisoissa vain pidennetyn viikonlopun ajan, jatkaa Jalonen.

Suomalaisten eniten hakemat lentopäivät:

torstai 14.5.
keskiviikko 13.5.
perjantai 1.5.
perjantai 8.5.
torstai 7.5.
Suomen matsit ja pudotuspelit:

1.5. Suomi – USA

3.5. Suomi – Tanska

4.5. Suomi – Norja

7.5. Suomi – Slovenia

9.5. Suomi – Slovakia

11.5. Suomi – Valko-Venäjä

12.5. Suomi – Venäjä

—————————-

14.5. Puolivälierä

16.5. Välierä

17.5. Loppuottelu ja pronssiottelu

Tiedot perustuvat momondo.fin kautta Suomesta Prahaan haettuihin lentoihin. Haettuja lentoja, joiden lähtöajankohta on kisojen aikana (1.–16.5.), vertailtiin lentohakuihin kisoja edeltävälle ajalle (1.1.–30.4.).