presto3Eteläespan 2014 ravintolauutuus on nuorekkaalla tavalla rento Presto, jonka ovet löytyvät aivan Savoyn sisäänkäynnin vierestä.

Ravintola Katsomon tilat vallanneen Preston ravintola kokonaisuus käsittää erilaisia tiloja ja tunnelmia. Ravintolassa pääsee italialaiseen tunnelmaan koko päivän lounaasta iltapäivän prosecco-lasillisen kautta illalliseen.

Makuja parhaista italialaisista raaka-aineista

presto4Italialaisena terminä presto antaa lupauksen ripeydestä. Ilmeisesti ripeydellä viitataan tarjoiluun, sillä maukas risotto ei valmistu hetkessä. Italian herkut perustuvat erinomaisiin raaka-aineisiin, jotka valmistetaan mutkattomasti käsityönä. Raaka-aineita tuodaan ravintolaan suoraan Italiasta ja niitä valmistetaan Mozzarella Barissa tai Trattorian pizzauunissa. Keittiömestarina toimii Kalle Lindroth.

Italialaiset viinit ja oikeaoppisesti valmistettu nautinnollinen espresso ovat juomia, jotka houkuttelevat italialaiseen ravintolaan. Ravintolasta löytyy hieno valikoima Prosecco-viinejä ja muita suosikeita kuten Barbaresco ja Barolo -viinejä.  Viinit kutsuvat ravintolaan heti työpäivän päätteeksi. Prosecco Time on ravintolan oma työnjälkeinen ravintolateema, joka tarjoaa herkkuja Prosecco-listalta. Viinejä löytyy myös cocktaileina. Oluen suosio on hurjassa suosiossa Italiassa. Oluen ystäville ravintolassa tarjoutuukin mahdollisuus maistaa erikoisuuksia, joita ei muualta saa. Pikkupullosta (0.275 l) tarjoiltu Chinotto voisi olla mukava vaihtoehto työpäivän jälkeiselle rentoutumishetkelle.

presto1Uutuusravintolan tiloissa toimi lahjakauppaherkkukirjakauppa, josta voi ostaa italialaisia erikoisherkkuja ja ruoka-alan kirjallisuutta vaikkapa illanistujaisiin. Kaupan valikoimaan kuuluvat mm. valmiit kastikkeet, öljyt, pastat ja muut herkut sekä hyvä valikoiman kirjoja.