Helsinki on nostanut profiiliaan pohjoisena joulukaupunkina. Ja Suomessa kun ollaan, on sauna aivan erityisasemassa. Tuomaan Markkinat tuo viereisissä Torikortteleissa vuosia kävijät hurmanneen joulusaunan entistä näkyvämpään paikkaan Senaatintorille. Markkinat ovat avoinna tänä vuonna 2.–22.12.2017.

Tuomaan Markkinoiden joulusaunan puukiuas sihahtaa ensimmäistä kertaa avajaispäivänä, jolloin kaupungin pormestari avaa markkinat.

Tuomaan Markkinoiden joulusauna ja saunapiha

Suomalaiset saunat ja helsinkiläiset julkiset saunat ovat maailmalla nosteessa. Torikortteleissa kaupungintalon sisäpihalla neljässä vuodessa ilahtuneita kaupunkilaisia ja matkaajia lauteilleen houkutelleen joulusaunan ilosanoma levisi vuosi sitten Aasiaa ja Yhdysvaltoja myöten. Lempeissä löylyissä koettava rauha ja hyvä tahto ihmisten kesken on nyt mahdollista kokea Tuomaan Markkinoilla, kun uusi vanha perinne saadaan joulutorille. Vilvoitellessa voi ihastella upeaa Tuomiokirkkoa.

Puulämmitteisen saunamökin löylyjä ja saunarauhaa vahtii tänäkin vuonna saunamajuri Kari Virtanen. Koska saunan päälle kuuluu nauttia virvoke, saunapihalle avautuu maineikkaiden Kyrö Distilleryn ja Ruosniemen Panimon Joulusaunabaari.

Lue lisää: http://tuomaanmarkkinat.fi/joulutorilla-paasee-nyt-saunaan/

Syö, juo ja vietä aikaa

Tuskin millään toisella eurooppalaisella joulutorilla syödään kaupungin kovimpien ravintoloiden ruokaa jouluun sovitettuna. Anniskelualuetta kokonaisuudessaan olevien Ruokapihojen pääravintolat eivät esittelyä kaipaa: toisessa makunautintoja tarjoilee Vuoden Ravintola 2017 Grön ja toisessa Kallion ylpeys, Tuomaan Markkinoilta tuttu Kolmon3n.

Tämän vuoden uutuus markkinoilla on lava, jonka ohjelma aina nukketeatterista joululaulukonsertteihin virittää joulun tunnelmaan. Vanhanajan karuselli pyörii jälleen joulutorin sydämessä ja joulupukki on markkinoilla tavattavissa päivittäin.

Uniikkeja lahjaostoksia käsityöläisiltä

Tuomaan Markkinoiden 133 mökkiin asettuu kuhunkin pientuottaja tai artesaani – joihinkin kaksi. Tällaista kattausta perinteisistä käsitöistä, kuten himmeleistä ja tervakynttilöistä, modernimpiin koruihin ja design-esineisiin ei löydy muualta! Markkinoiden eturivistä löytyvät joulumyymälöineen suositut Makia, Costo ja Stockmann Herkku – aineettomia lahjoja etsivät suuntaavat Nukketeatteri Sampon kojulle ja Korkeasaaren joulupuotiin, josta löytyy muun muassa suosittuja vuosikortteja.

Joulukortteleiden tunnelmaa

Yhdessä historiallisten Torikortteleiden kanssa Tuomaan Markkinat luo Helsingin joulun tunnelmallisimman näyttämön valoineen, tuoksuineen ja kohtaamisineen. Helsingin uusi joulukaupunki on inspiroivia pop upeja, joululounaita, kaupunginmuseon joulu ja paljon muuta.

Avajaiset 2.12.

Helsingin suurin ja vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori Tuomaan Markkinat tuo jälleen joulumielen ihmisten sydämiin. Avajaisia vietetään lauantaina 2.12., kun Helsingin pormestari Jan Vapaavuori avaa markkinat klo 10.

Kauneimmat Joululaulut kajahtavat ilmoille iltapäivällä. Viime vuonna kaikkien aikojen ennätyksen 350 000 kävijällä tehnyt Tuomaan Markkinat kutsuu viihtymään ilman ostopakkoa.

 

 

Tapahtuma


Tuomaan Markkinat -joulutori

 Päivä: la 2.12. – pe 22.12.
 Aika: 
 Hintaluokka: vapaa pääsy 
 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Senaatintori
Senaatintori
Helsinki
 Hotellit läheisyydessä