Tänä kesänä Espan lavalle on suunniteltu ohjelmaa, keikkoja ja konsertteja toukokuun lopulta syyskuun alkuun saakka. Kesän aikana Helsingin suositussa puistossa koetaan yli 200 tapahtumaa. Live-keikat käynnistyvät tuttuun tapaan toukokuussa.

ESPAN KEIKAT JA KONSERTIT 2023

SELAA KEIKKOJA

Tapahtumia ei löytynyt näillä hakuehdoilla

NÄYTÄ+

Espan lavalle nousevat kesän aikana muun muassa Muska, Vuokko Hovatta ja Jorma Uotinen. Monipuolista ohjelmaa on luvassa aina maanantaihin 4. syyskuuta asti. Kaikki tapahtumat ovat maksuttomia.

Espan lavan keikat ja konsertit starttaavat vuonna keskiviikkona 17.5. avajaiskonsertissa, jossa esiintyvät Piia Viitanen, Cellomania ja Vimma. Kuva: Jussi Hellsten.
Espan lavan keikat ja konsertit starttaavat vuonna keskiviikkona 17.5. avajaiskonsertissa, jossa esiintyvät Piia Viitanen, Cellomania ja Vimma. Kuva: Jussi Hellsten.

Katso ilmaiskonsertit ja tarkempia tietoja ohjelmasta Espan lavan verkkosivuilta www.espanlava.fi sekä Espan lavan Facebook- ja Instagram-sivuilta.

Espan lava - Keikat 2021
Espan lava – Keikat 2021. Tänä kesänä Espan lavalle on suunniteltu ohjelmaa toukokuun lopulta syyskuun alkuun saakka. Kuva: Juan Covarrubias.

Esplanadin puistossa sijaitsevalla legendaarisella Espan lavalla kuullaan tulevana kesänä komea kattaus eri musiikkityylejä, kuten rockia, indietä, etnoa, jazzia ja rap-musiikkia. Tapahtumia on luvassa poikkeuksellisen paljon, yli 200 kappaletta.

Espan lavan kesäkausi avataan keskiviikkona 17.5. kolmen upean esiintyjän voimin

Viitasen Piia keikat HelsinkiKello 17 lavalle nousee tummanpuhuvaa indiefolkia soittavan Viitasen Piia -yhtyeen keulahahmo Piia Viitanen. Kello 18 esiintyy Jaani Helanderin ja Lukas Stasevskijn muodostama selloduo CellomaniaIllan huipentaa kello 19 Vimma-yhtye, jonka kalevalaisessa taidepopissa ja folk-progessa ikiaikaiset melodiat sekoittuvat nuorten  helsinkiläismuusikoiden ajatuksiin hektisestä nykymaailmasta, ilmastokriisistä ja luontosuhteesta.  

Avajaisviikonloppuna kuullaan myös kotimaisen rytmimusiikin klassista yhtyettä Honey B & T-Bones (pe 19.5.), jonka persoonallisessa musiikissa kohtaavat deltablues, funk ja garagerock. Lauantaina 27.5. on luvassa aiemmilta vuosilta tuttu Big Band Marathon, jolloin viisi orkesteria esittää monipuolisen kattauksen big band -musiikkia groovaavista kesähiteistä perinteisiin jazzorkesterisävelmiin. Kuun lopussa on puolestaan vuorossa kesän ensimmäinen IndiEspa, joka tuo Esplanadin puistoon tämän hetken kiinnostavinta valtavirran ulkopuolista musiikkia. Keskiviikon 31.5. keikalla musisoivat modernin popin taiturit Sepikka ja Pambikallio 

Kesäkuussa konsertoivat muun muassa Muska, Emma Salokoski ja Jorma Uotinen 

Kesäkuussa helsinkiläisiä hemmotellaan niin ikään usean huippuartistin keikalla. Perjantaina 16.6. ääneen pääsee valovoimaisen laulaja Emma Salokosken ja kitaristi Jarmo Saaren muodostama duo, joka julkaisi keväällä ensimmäisen yhteisen levynsä Viileässä Virrassa. Juhannusta edeltää myös kaksi huikeaa keikkaa. Keskiviikkona 21.6 fiilistellään taidokasta kotimaista jazzia Nina Myan ja OK:KO-yhtyeen keikoilla, ja to 22.6. tunnelmaa nostattaa legendaarinen Muska, joka esittää suurimpia hittejään ja tarkoin valikoituja covereita kuusihenkisen Hot Dogs -yhtyeen säestämänä. Kuukausi päätetään myös näyttävästi, kun ti 27.6. Espalle saapuu Jorma Uotinen ja Trio Avec, ja ke 28.6. esiintymisvuorossa on runoutta ja musiikkia yhdistävä näyttelijä-laulaja Vuokko Hovatta. 

Avoimeen artistihakuun perustuva Open Stage tulee tänä vuonna isompana kuin koskaan. Kevään aikana Open Stagelle vastaanotettiin yli 400 hakemusta, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Espalla esiintyykin touko-syyskuun aikana yli 40 Open stage -artistia tai yhtyettä, kuten nouseva laulajalupaus Ida Alex (ti 30.5.), brasilialaisesta sambasta ammentava helsinkiläinen perkussioryhmä Samba Sinestesia (ti 6.6.) ja pitkän linjan ammattilaisista koostuva,“77” -niminen punkbändi (ma 10.7.). 

Kesän mittaan ääneen pääsee myös viihteellistä sotilasmusiikkia tarjoileva MIL-Espa, joka on viihdyttänyt yleisöjä Esplanadin puistossa vuodesta 1927 lähtien. Tulevana kesänä on luvassa yhdeksän konserttia sotilassoittokuntien eri kokoonpanoilta. Ensimmäisenä lavalle nousee Kaartin soittokunta (pe 19.5.)  

Heinä-elokuussa järjestetään lisäksi vakiintuneet ja suositut teemaviikot Jazz-Espa ja Etno-Espa ja juhlistetaan runoutta ja musiikkia Eino Leinon päivänä to 6.7. 

Tarkempia tietoja ohjelmasta ja aikatauluista Espan lavan verkkosivuilta www.espanlava.fi sekä Espan lavan Facebook- ja Instagram-sivuilta.

Jazz Espa – kesän 2023 esiintyjät ja konsertit