Pihlajasaaren hiekkaranta mereltä. Kuva: Panoramio.com, Raimo Mäkelä

Merisatamasta ja Ruoholahdesta pääsee laivayhteydellä Pihlajasaareen, joka on merellinen elämys ja oiva majoitusidea luonnosta kiinnostuneelle, kesäistä Helsinki-kokemusta etsivälle.

Saaressa on myös oma ravintolansa, joten palvelut ovat kohdillaan. Hiekkaranta on kesäisin suosittu virkistäytymispiste, jonka läheisyydestä löytyy myös suihku ja muut peruspalvelut lasten leikkialueineen.

Pihlajasaaren ravintola. Kuva: Panoramio.com, Ilkka Luoma

Kiehtovia kalliomuodostumia Pihlajasaareella. Kuva: Panoramio.com, Nadja Zhukova

Pihlajasaaren hiekkaranta. Kuva: Panoramio.com, PlamenB

Saarelta löytyy aitoja merimaisemia, mutta päätään kääntämällä myös urbaanimpia näkymiä, kuten Pihlajasaaren hiekkarannalta horisontissa lepuuttelevat jättiristeilijät Helsingin edustalla.

Pihlajasaaressa telttailu on mahdollista vain viikonloppuisin maksua vastaan. Elisaaressa ja Lähteelässä kerätään telttamaksu, mutta Lähteelä, Malkasaari, Villaluodot ja Käärmeluodot  ovat telttailijoiden käytössä. Kaunissaaressa voi telttailla useammankin yön.

Jos etsit urbaanimpaa leirintäaluetta, josta löytyy myös hyvin varusteltuja lomamökkejä, vaihtoehtona on myös metroaseman tuntumassa sijaitseva Rastila Camping Helsinki.

Katso kuvia Helsingin lähisaarista