Balloon 360° -lava on Flow Festivalin ainutlaatuinen maamerkki, joka on tunnettu musiikillisesti harvinaisen laajasta ohjelmastaan. Tänä vuonna lumoavan Balloonin lavalle nousee Grammy-palkittu multi-instrumentalisti Meshell Ndegeocello, legendaarinen reggae-laulaja Horace Andy yhtyeineen sekä muun muassa jazzia ja ambientia yhdistelevä muusikko ja tuottaja Nala Sinephro.

Flow Festivalin liput ovat myynnissä Ticketmasterissa.

Kesällä 2023 Helsingissä nähdään monipuolinen joukko kiinnostavia musiikintekijöitä

Nala Sinephron musiikissa yhdistyvät meditatiiviset äänet, jazzin herkkyys, kansanmusiikki ja kenttä-äänitykset. Balloonilla tanssittaa myös DJ ja tuottaja Esa Williamsin ympärilleen kokoama Esa’s Afro-Synth Band ft. Kamazu, joka rakentaa mielenkiintoisen rytmin ja grooven syntetisaattoreiden ja lyömäsoittimien avulla. Lisäksi kotimaisista tekijöistä perjantaina lavalla nähdään Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin muodostama indiefolkista ja americanasta ammentava bändivetoinen duo Tuomo & Markus yhdessä trumpetisti Verneri Pohjolan kanssa, jo aiemmin julkistettu suomalaisen cumbian sanansaattaja Ne Galaktiset sekä helmikuussa debyyttialbuminsa julkaissut laulaja-lauluntekijä, näyttelijä ja aktivisti Elsi Sloan.

Meshell Ndegeocello on pitkän uransa aikana ansainnut komeat 11 Grammy-ehdokkuutta, joista palkintokaappiin on päätynyt myös yksi Grammy-pysti.
Meshell Ndegeocello on pitkän uransa aikana ansainnut komeat 11 Grammy-ehdokkuutta, joista palkintokaappiin on päätynyt myös yksi Grammy-pysti.

Lauantaina 12.8. ikonisella pallolavalla esiintyy Grammy-palkittu multi-instrumentalisti Meshell Ndegeocello, jonka laajaan musiikkikatalogiin kuuluu levytyksiä soulin, jazzin, funkin, hiphopin, reggaen ja rockin saralta. Kesällä 2023 Ndegeocello julkaisee uuden albuminsa The Omnichord Real Book, ensimmäisen levynsä yhdeksään vuoteen. Lisäksi lavalle nousevat ghanalainen gospel-yhtye Alogte Oho & His Sounds of Joy sekä monipuolisen muusikon, taiteilijan ja tuottajan Arp Friquen luotsaama, muun muassa diskoa, afrobeatia ja funkia yhdistelevä Arp Frique & Family. Yhdysvaltalainen laulaja, kitaristi ja Jake Xerxes Fussell, joka on vahva ehdokas yhdeksi sukupolvensa merkittävimmistä folk-laulujen tulkitsijoista sekä suomalaisen jazz-säveltäjä ja -kontrabasisti Kaisa Mäensivun jazz-yhtye Kaisa’s Machine nähdään myös Balloonin lauantaissa.

Sunnuntaina 13.8. legendaarinen reggae-ääni Horace Andy valtaa yhdessä Dub Asante Bandin ja Matic Hornsin kanssa Balloonin pimenevässä illassa. Yli viidenkymmenen vuoden uran tehnyt Andy on edelleen ajankohtainen – arvostettu artisti julkaisi viime vuonna taivaisiin ylistetyn albuminsa Midnight Rocker. Lisäksi lavalla nähdään vaihtoehtoisesti K-pop-yhtyeeksi itseään kuvaileva korealainen Balming Tiger sekä Grammy-ehdokas, hyperaktiivisen futuristisesta sekoituksestaan progressiivista jazzia, hiphopia ja R&B:tä tunnettu duo DOMi & JD Beck. Sunnuntaina Balloonilla esiintyvät myös pianisti- ja kosketinsoittajalegenda Olli Ahvenlahti tuoreella The Poet 2 -projektillaan, 1960-luvun cooljazzista ammentava Valtteri Laurell Nonet sekä indiefolkin ja elektronisen popin maailmoissa liikkuva laulaja-lauluntekijä Sonia.

Flow Festival järjestetään viimeistä kertaa nykyisellä paikallaan Helsingin Suvilahdessa 11.–13.8.2023. Yhteensä Flow Festivalilla esiintyy lähes 150 artistia. Esiintymässä mm. Lorde, Blur, Wizkid, Christine & The Queens, Tove Lo, Devo, Pusha T, Caroline Polachek, Suede, Moderat ja monia muita.

Aiemmin ohjelmaan ilmoitettu Eddie Palmieri on joutunut perumaan esiintymisensä Flow’ssa terveyssyistä johtuen.

[PE-SU 11.–13.8.] Flow Festival 2023 Suvilahdessa

Flow Festivalin liput ovat myynnissä Ticketmasterissa.