oopperan-kummitus copy

Maailman menestynein musikaali, Andrew Lloyd Webberin Oopperan kummitus nähdään ensi kertaa Suomessa syyskuun alussa Kansallisoopperan päänäyttämöllä. Pelkästään syksyllä esityksen näkee yli 40 000 katsojaa, ja kevään esitysten lipuista on myyty jo yli puolet. .

Vuonna 1986 ensiesityksensä saaneen musikaalin on nähnyt jo yli 140 miljoonaa katsojaa 30 maassa. Maailmalla on esitetty useimmiten alkuperäisen Lontoon-version mukaista Oopperan kummitusta ( The Phantom of the Opera ), mutta Kansallisooppera on viidentenä teatterina maailmassa saanut luvan tehdä kokonaan uuden tuotannon.

Oopperan kummitus on suuri kertomus taiteen voimasta ja rakkauden kaipuusta. Pariisilaiseen oopperataloon sijoittuva kauhutarina perustuu Gaston Leroux ’n romaaniin vuodelta   1910. Oopperatalossa tapahtuu outoja asioita ja onnettomuuksia, joiden seurauksena nuori Christine saa suuren roolin. Mutta kuka saa hänen sydämensä, lapsuudenystävä Raoul vai oopperan maanalaisissa kerroksissa asustava salaperäinen naamioitu mies? Oopperan kummitus esitetään alkuperäisellä kielellä englanniksi, ja siinä on suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys.

Andrew Lloyd Webber: Oopperan kummitus
Ensi-ilta Kansallisoopperassa 4.9.2015
Muut esitykset 5.9.2015–24.5.2016

Liput Oopperan lipunmyynti ja Lippupiste

Kevätkauden liput 18–92 e, permanto alk. 71 e, koululaiset ja opiskelijat alk. 58 e ja eläkeläiset alk. 73,30 e (sis. palvelumaksun)

www.ooppera.fi