Parasta luomiskauttaan elänyt Verdi suorastaan tuhlaili loisteliasta musiikkia aarioihin ja kuorokohtauksiin. Erilleen joutuneiden ja vihollisiksi ajautuneiden veljesten tarina on traaginen, mutta säveltäjälle se tarjosi innoittavia käänteitä ja vahvoja henkilöitä. Tarttuvat sävelet ja sytyttävät rytmit tekivät Trubaduurista aikanaan maailman suosituimman oopperan.

Trubaduuri kertoo tarinan erilleen joutuneista, vihollisiksi ajautuneista veljeksistä sisällissodan keskellä sekä kansakunnan jakautumisen tuhoisuudesta. Oopperan tarinaa on pidetty epätodennäköisenä, mutta ohjaaja Joan Anton Rechi haastaa katsojan pohtimaan.

– Eivätkös sodat sitä olekin? Ne ovat täynnä tilanteita, jotka tuntuvat uskomattomilta, mutta epätoivoisessa kamppailussa eloonjäämisestä niistä tulee todellisia.

Rechi tuo näyttämölle mukaan espanjalaistaiteilija Francisco de Goyan, joka kuvasi juuri Trubaduurin tapahtumapaikoilla käytyä raakaa sotaa etsaussarjassaan Sodan kauhuja.

– Haluan muuttaa oopperatalon maalarin jättimäiseksi kankaaksi, kuvaa ohjaaja Goyan teosten projisointeja.

– Goya on kuin kertoja, trubaduuri, joka siveltimellään kertoo rakkauden, koston, sodan ja kuoleman tragediasta – siitä tuhosta, jonka sota aiheuttaa.

Ensi-ilta Suomen kansallisoopperassa 23.3.2018

Tapahtuma


Trubaduuri

 Päivät: 28.4.
 Hintaluokka: 15-129 €  Lippu.fi
 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka

 


Kansallisooppera
Kansallisooppera

Helsinginkatu 58
Helsinki
 Hotellit läheisyydessä Töölö