7.-15.10.2023 juhlittavien Helsinki Early Music Festivalin aineksia ovat koskettava ja elävä barokkimusiikki sekä taitavien kotimaisten ja kansainvälisten muusikoiden ja yhtyeiden vuorovaikutus.

Pääkonsertit ja liput: Ticketmaster.fi

Lokakuussa 2023 kymmenettä kertaa järjestettävän festivaalin teema on X, joka voi kuvata tuntematonta, kohtauspaikkaa, kymmentä, suudelmaa, jonkin loppua, valintaa, vaaraa, kuolemaa tai mysteeriä. Kohtauspaikka ja risteys nousevat pintaan kansainvälisen yhteistyön projekteissa, jotka matkaavat myös kumppanifestivaaleille Saksaan, Norjaan ja Puolaan.

Vuoden 2023 pääesiintyjät ovat Suomalaisen barokkiorkesterin lisäksi Rias-kamarikuoro (Saksa), Freiburgin barokkiorkesteri (Saksa) ja Barokkanerne (Norja).

Yhtyeiden omien konserttien lisäksi luvassa on yhteismusisointia Suomalaisen barokkiorkesterin ja mm. puolalaisten muusikoiden kanssa.

Pääkonsertit

Festivaali alkaa näyttävästi Suomalaisen barokkiorkesterin ja Rias-kamarikuoron konsertilla Helsingin Musiikkitalolla lauantaina 7.10. klo 18. Kruunajaiset-otsikkoisen konsertin johtaa Justin Doyle ja säveltäjänimiä ovat Händel, Purcell, Blow ja Croft. Tuntia ennen konserttia on lämpiötilaisuus, jossa kuullaan juttua ammattimaisesta kuorolaulusta ja illan ohjelmasta. Konsertti kuuluu myös Suomalaisen barokkiorkesterin Eurooppalaiset huippukuorot -sarjaan.

Sunnuntaina 8.10. klo 18 kuullaan Aria Borealis -laulukilpailuvoittajan Johanna Rosa Falkingerin (sopraano) ja norjalaisen Barokkanernen Barbaarista kauneutta -ohjelma Saksalaisessa kirkossa. 17-henkinen kokoonpano tarjoilee värikkään kattauksen mm. Händelin, Telemannin, Hassen ja Fuxin säveltämiä kappaleita.

Tiistai 10.10. on kansainvälisen yhteistyön juhlaa! X Risteyspisteessä -konsertissa Ritarihuoneella klo19 soittaa Freiburgin barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin ja Barokkanernen muusikoita. Bachin, Vivaldin, Händelin ja Scheiben teosten liidauksesta vastaavat cembalosolisti Marcin Świątkiewicz ja konserttimestari Gottfried von der Goltz. Fagottisoolot soittaa Eyal Streett. Ennen konserttia klo 17 on mahdollisuus osallistua Music Finlandin järjestämään lähialueyhteistyötä koskevaan keskustelutilaisuuteen Angelicum-salissa, korttelin päässä Ritarihuoneesta. Keskustelun moderoi Lasse Lehtonen.

Maailmankuulua Freiburgin barokkiorkesteria kuullaan Temppeliaukion kirkossa keskiviikkona 11.10. klo 19. Kaukomaiden inspiroimassa ohjelmassa on Purcellin, Farinan, Geminianin ja Vivaldin barokkihittejä ja kirsikkana kakussa kappaleita Jean-Philippe Rameaun oopperasta Les Indes galantes. Konsertin liidaa Gottfried von der Goltz.

Festivaalin päättää Suomalainen barokkiorkesteri kitarasolisti Petri Kumelan kanssa Ritarihuoneella sunnuntaina 15.10. klo 18. ¿Espanja?-ohjelmassa kuullaan Boccherinin, Haydnin ja Baguerin kappaleita sekä barokkiorkesterille ja kitaralle sovitettu Antti Auvisen Andalusian Panzerwagen Jazz -teos, josta löytyy niin svengiä kuin sanomaa.

Tulevat festivaalit:

HELSINKI EARLY MUSIC FESTIVAL X 5.-15.10.2023
Festivaalihuumaa kymmenettä kertaa!

HELSINKI EARLY MUSIC FESTIVAL XI 3.-13.10.2024

HELSINKI EARLY MUSIC FESTIVAL XII 2.-12.10.2025

 

Tapahtumat > Festivaalit


Helsinki Early Music Festival 2023

 to 5.10. – su 15.10.
 Hintaluokka: Useita lipunhintoja  Ticketmaster.fi