Moro-ranta on ehdottomasti yksi Mallorcan hienoimmista hiekkarannoista. Kuva: Toni Honko, Kohokohteet.fi

Moro-ranta on ehdottomasti yksi Mallorcan hienoimmista hiekkarannoista. Kuva: Toni Honko, Kohokohteet.fi

Mallorcan kaakkoisrannikolta pienen Santanyin kylän lähistöllä sijaitsevat koko saaren hienoimmat hiekkapoukamat, jotka löytyvät usein kallioiden syleilemistä ja suojaisista pikkuparatiiseista. Näistä ehkä hienoin on fantastinen vaaleahiekkainen Cala Moro, joka sijaitsee korkeiden valkeiden rantakallioiden ja kitukasvuisten mäntyjen suojassa pienessä hiekkapoukamassa. Rannalle laskeudutaa jyrkkää rantakalliota pitkin. Uimavesi on kirkasta ja vaalea hiekka niin hienoa kuin vain voi kuvitella. Koska ranta on hyvin pieni ja idyllinen, se valitettavasti myös täyttyy nopeasti.

Opasteet rannalle ovat melko minimalistisia, joten tänne löytävät paikallisten lisäksi lähinnä seikkailumieliset omatoimimatkailijat, jotka kärkkyvät saaren parhaita rantoja.

Alue on mielenkiintoinen kokonaisuus, jolta löytyy muitakin pikkupoukamia ja ikivanhoja venevajoja. Kaunis alue on yksityisen perheen kunnostama ja siellä ollaan hyvin tarkkoja roskaamattomuudesta. Alueella roihusi muutama vuosi sitten maastopalo ja sinne on istutettu kovalla työllä uudet kasvit ja puut. Saman perheen ansiota on, että ranta aikanaan pelastettiin hotellirakentamiselta.

Rannalla ei ole palveluita ja ilman muita rantalöhöilijöitä paikan voisi kuvitella jopa autiolle saarelle, sillä ranta on hyvin näkösuojassa lähistön rakennuksilta.