Calabrialle ominaiset upeat hiekkarannat ja korkeat kalliokielekkeet ovat kuin postikortista.

Etelä-Italian Calabrian maakunta sijaitsee saapasvaltion eteläisessä kärjessä, Sisilian vieressä, ja on säilyttänyt aitoutensa ja mutkattoman elämänmenonsa. Hintataso on myös säilynyt mukavan maltillisena.

Calabriassa voit yhdistää rennon aurinkoiset lomapäivät elämyksiin. Alue tarjoaa kiehtovaa historiaa, uskomatonta vehreyttä ja väkevää kulttuuria sekä rantoja, jotka italialaiset itse ovat nimenneet maan ehdottomasti kauneimmiksi. Komeat kalliot kohoavat meren sylistä ja ympäröivät uimalahtia, joiden pinnan alla löytyy tutkittavaa vaikkapa snorklaamalla.

Tropea Calabria

Tropea ja Capo Vaticano

San Nicola Arcella Sea Cala

Costa Degli Dei tarkoittaa jumalten rannikkoa ja kertoo omaa tarinaansa Calabrian rantaviivan kauneudesta.

Vaikuttavat kalliokielekkeet ja syvän turkoosina kimmeltävä meri luovat upeat postikorttimaiset lomapuitteet. Useimmat hotellit täällä ovat pieniä ja perheiden ylläpitämiä, mikä tekee tunnelmasta erityisen sydämellisen – aidon italialaiseen tapaan.

Capo Vaticanossa lomailijaa odottavat lukuisat ravintolat, pikkuiset ruokakaupat ja omia tuotteitaan myyvät tilat.  Paras tapa kierrellä aluetta lienee hypätä Ricardista junaan ja puksutella sen kyydissä lähikaupunkeihin Tropeaan tai Pizzoon.

Keskiaikaista Tropeaa kutsutaan usein Calabrian helmeksi ja sen historiallinen keskusta kohoaa ylväänä kukkulan päällä. Kalliot laskevat alas satamaan, joka vilisee kesäisin hienoja veneitä. Täältä kulkee myös lauttayhteys Tyrrhenanmeren Liparisaarille parin tunnin päähän.

Calabrian keittiö hurmaa

Calabria on erinomainen kohde myös hyvän ruoan ystävälle. Calabrialainen keittiö kattaa pöytään useimmiten perinteistä kotiruokaa, jota täydentävät erilaiset mausteet. Tropeassa ei voi olla maistamatta Cipolla Rossaa tai Cipolla di Tropeaa – kuuluisaa paikallista punasipulia, joka on miedompaa maultaan kuin suomalainen vastineensa.  Pizzo tunnetaan herkullisesta jäätelöstään. Maista ainakin tartufoa, hasselpähkinäkuorrutettua jäätelökakkusta tai jos olet oikein rohkea, voit testata punasipulin makuista jäätelöä.