Calabrialle ominaiset upeat hiekkarannat ja korkeat kalliokielekkeet ovat kuin postikortista.

Matkavekka vie lomalaiset ensi keväänä uutuuskohteeseen, Etelä-Italian Calabriaan. Calabrian maakunta sijaitsee saapasvaltion eteläisessä kärjessä, Sisilian vieressä, ja on säilyttänyt aitoutensa ja mutkattoman elämänmenonsa. Hintataso on myös säilynyt mukavan maltillisena.

Calabriassa voit yhdistää rennon aurinkoiset lomapäivät elämyksiin. Alue tarjoaa kiehtovaa historiaa, uskomatonta vehreyttä ja väkevää kulttuuria sekä rantoja, jotka italialaiset itse ovat nimenneet maan ehdottomasti kauneimmiksi. Komeat kalliot kohoavat meren sylistä ja ympäröivät uimalahtia, joiden pinnan alla löytyy tutkittavaa vaikkapa snorklaamalla.

Tropea Calabria

Tropea ja Capo Vaticano

Matkavekan hotellit keskittyvät Calabriassa Tropeaan ja Capo Vaticanoon.

San Nicola Arcella Sea Cala

– Jo nimi Costa Degli Dei, Jumalten rannikko, kertoo Calabrian rantaviivan kauneudesta, huomauttaa Matkavekan kaupallinen johtaja Tiina Saari.

Vaikuttavat kalliokielekkeet ja syvän turkoosina kimmeltävä meri luovat upeat postikorttimaiset lomapuitteet. Useimmat hotellit täällä ovat pieniä ja perheiden ylläpitämiä, mikä tekee tunnelmasta erityisen sydämellisen – aidon italialaiseen tapaan.

Capo Vaticanossa lomailijaa odottavat lukuisat ravintolat, pikkuiset ruokakaupat ja omia tuotteitaan myyvät tilat.  Paras tapa kierrellä aluetta lienee hypätä Ricardista junaan ja puksutella sen kyydissä lähikaupunkeihin Tropeaan tai Pizzoon. Keskiaikaista Tropeaa kutsutaan usein Calabrian helmeksi ja sen historiallinen keskusta kohoaa ylväänä kukkulan päällä. Kalliot laskevat alas satamaan, joka vilisee kesäisin hienoja veneitä. Täältä kulkee myös lauttayhteys Tyrrhenanmeren Liparisaarille parin tunnin päähän.

Calabrian keittiö hurmaa

– Calabria on erinomainen kohde myös hyvän ruoan ystävälle, kertoo Saari.  Calabrialainen keittiö kattaa pöytään useimmiten perinteistä kotiruokaa, jota täydentävät erilaiset mausteet. Tropeassa et voi olla maistamatta Cipolla Rossaa tai Cipolla di Tropeaa – kuuluisaa paikallista punasipulia, joka on miedompaa maultaan kuin suomalainen vastineensa.  Pizzo tunnetaan herkullisesta jäätelöstään. Maista ainakin tartufoa, hasselpähkinäkuorrutettua jäätelökakkusta tai jos olet oikein rohkea, voit testata punasipulin makuista jäätelöä.

Lennot keväällä usealta lentokentältä

Matkavekka lentää Calabriaan keväällä suoraan usealta kotimaan lentokentältä. 3.4. Lappeenrannasta, 10.4. Jyväskylästä, 17.4. Kuopiosta, 24.4. Porista, 1.5. Kajaanista ja 8.5. Oulusta. Matkavekka tarjoaa myös suomenkieliset opaspalvelut lomakohteessa sekä suomenkielisiä retkiä. Matkavekka vie suomalaiset lomalle etelän lukuisiin rantakohteisiin, lähelle Viroon, Tanskan LEGOLANDiin ja kiehtoville kiertomatkoille ympäri maailman. Lentomme lähtevät peräti 15 kotimaan lentokentältä ja palvemme lomakohteissa edelleen suomeksi. Matkavekka on kuulunut vuodesta 2006 lähtien Pohjoismaiseen Primera Travel Groupiin.