Paikalliset viranomaiset Ayia Napassa Kyproksella panostavat laajempaan ja parempaan kokemukseen vierailleen. Hiljattain on päätetty kohentaa rantakatua alueella, jossa on uusia kävely- ja pyöräteitä pitkin meren rantaa. Ensimmäinen vaihe käsittää noin 3 kilometrin matkan satamasta Nissi Beachille, ja siihen tulevat sisältymään ponttoonit, uimalaiturit, leikkipaikat, ulkokuntosali, skeittipuisto ja rantalentopallokenttä. Se on kunnianhimoinen projekti, jota yhä aktiivisemmat vierailijat varmasti arvostavat. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, rakentaminen alkaa loppusyksystä.

Samalla aloitetaan työt uudessa venesatamassa, ”Makronissos Marinassa”. Sitä suunnitellaan tunnetun loma-alueen laitamille aivan ”Waterworldin” viereen, joka on yksi Euroopan suurimmista vesipuistoista. Uudelle satama-alueelle rakennetaan myös huviloita, asuntoja, hotelleja, ravintoloita, kauppoja, kahviloita ja muita palveluja. Satamassa tulee olemaan noin 600 paikkaa 10–60 metrin pituisille veneille, ja se tulee olemaan hyödyksi myös pienissä korjaustöissä. Koko projektin oletetaan olevan valmis vuonna 2019.

Ayia Napan kaupunginjohtaja Yannis Karousos on tyytyväinen kehitykseen.

– Nämä projektit ovat osa strategiaa päivittää tuotteemme ja laajentaa alueella kävijöiden kokemusta. Ne vauhdittavat aluetta, tuovat uusia työpaikkoja, ja niillä on positiivinen vaikutus alueen talouteen.