Yritäjäkolmikko Loretta ja Simo Pietilän sekä Panu Raipian uusi pub avasi 9.11.2023 Hämeenpuiston laidalle. Wanhat Roomeot Pub on jatkumoa teatteriperheen Sisko ja sen Veli -pubille sekä 80-luvulla toimineelle samannimiselle alkuperäiselle Wanhat Roomeot -ravintolalle.

Wanhat Roomeot on uusi pub Tampereella
Wanhat Roomeot on uusi pub Tampereella Hämeenpuiston laidalla. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

– Wanhojen Roomeoiden tarina on 40-vuotias. Nyt 1980-luvun ravintolasta tulee 2020-luvun pub, kuvailee Panu Raipia.

– Haluamme tarjota viihtyisän matalan kynnyksen paikan hyvän oluen sekä laadukkaan viinin ystäville. Satsaamme hyvään juomatarjontaan sekä palveluun. Meillä on esimerkiksi jäähdyttävä ilmastointi, joten meille on helteilläkin mukava tulla viihtymään.

Pubiin voi piipahtaa mutkattomasti vaikka iltalenkin varrella. Myös hyvätapaiset koirat ovat tervetulleita, joten karvakaverinkin voi mukaan ottaa.

Sisko ja sen Veli avattiin vuonna 2019. Loretta Pietilän mukaan toisen pubin avaaminen oli tavoitteena heti alusta asti. Hän kertoo uuden paikan lopulta löytyneen sattumalta. Kun Hämeenpuiston ja Hallituskadun kulmalla toiminut R-Kioski keväällä 2023 lopetti toimintansa, pariskunta oivalsi lopulta tilan soveltuvan kulmapubiksi.

Uudesta pubista on tulossa sisustukseltaan boheemimpi ja enemmän perinteisen englantilaispubin näköinen.

– Emme aluksi noteeranneet paikkaa lainkaan, kunnes kolmannella tai neljännellä iltakävelyllä Hämeenpuistossa oivalsimme, että paikallehan voisi rakentaa pubin, kertoo Simo Pietilä.

Hämeenpuisto on kokonaisuutena Tampereen upeimpia alueita ja sen elävöittäminen hieno asia. Hallituskatua Pietilät kuvailevat vireäksi ja monipuoliseksi ravintolakaduksi, jossa on monta mukavaa, eri tyyppistä ravintolaa, kuten aivan vierestä löytyvät Aisti ja Kumma.

Komediateatterin kaveriksi perustettu Sisko ja sen Veli -pubi sai aikanaan julkisivuunsa pubiperinteikkään vihreän värin. Myös Wanhat Roomeot -pubin tunnistaa samaan ravintolaperheeseen kuuluvaksi vihreästä väristä, mutta sisällä piileekin jotain erilaista. Värikartoista löytyy yllättäen muun muassa burgundinpunaista.

– Uudesta pubista tulee sisustukseltaan boheemimpi ja enemmän perinteisen englantilaispubin näköinen, paljastavat ravintoloitsijat.

Wanhat Roomeot Pub Tampereella on uusi, vuonna 2023 avattu ravintola Hämeenpuiston äärellä

Loretta Pietilä oli aikanaan ravintolapäällikkönä alkuperäisessä 80-luvulla toimineessa Wanhat Roomeot -ravintolassa, joka sijaitsi Kuninkaankadun ja Kauppakadun kulmassa.

– Toimin ravintolapäällikkönä, koska silloin olin ainoa perheenjäsen, jolla oli ravintola-alan kokemusta ja koulutus. Roomeot oli ruokaravintola, mutta nykyajan termistöllä sitä voisi luonnehtia gastropubiksi, Pietilä tuumaa.

– Meillä oli alkuun pitkään niin sanotut B-oikeudet, eli vain mietoja alkoholijuomia sai myydä. Siinä oli mielikuvitus koetuksella, kun niistä kehiteltiin erilaisia drinksuja ja cocktaileja.

Olutvalikoimaan Pietilä kuvailee kuuluneen muun muassa Karhun, Amiraalin ja Lapinkullan – ja nämä kaikki olivat A-oluen vahvuisina. Silloin ei keppanaa juotu ravintolassa.

– Wanhoissa Roomeoissa oli terassilla ”lämpömittari”, joka määritteli päivän hinnan oluelle. Mitä kylmempi ja sateisempi sää, sitä edullisempi olut. Siihen aikaan tällainen hinnoittelu oli hiukan kyseenalaista, mutta ei kuitenkaan ihan laitontakaan, muistelee Pietilä naurahtaen.

Wanhat Roomeot oli vahvasti perhevetoinen ravintola pyörittäjinään Loretan ohella Maija ja Esko Raipia, mutta myös näyttelijä Esko Roine oli alussa jonkin aikaa mukana toiminnassa teatterityönsä ohessa.

Uusi Wanhat Roomeot ponnistaa pian pubihurmuritarinan 2020-luvulle. Perheomisteisena, tietenkin.

Pub Wanhat Roomeot, Hämeenpuisto 35

Pubin Fb-sivut

Avoinna ma 15.30-22, ti-to 15.30-00, pe 15.30-02, la 12-02, su suljettu

 

 

tiimillä tahoillaan pitkää historiaa ravintoloiden pyörittämisestä piisaakin, on Sisko ja sen Veli sisarusten ensimmäinen yhteinen ravintolavoimannäyte.

– Olemme olleet 35 vuotta ravintolayrittäjiä

LUE SISKO JA SEN VELI PUBISTA

Sisko ja sen Veli, teatteri ja sen pubi – Kulttuurikapakassa on olutta ja ohjelmaa

TIESITKÖ? Viinitaitureina tunnetut Christina Suominen ja Loretta Pietilä ovat tehneet yhteistyössä Brewcatsin kanssa oluita.

Huippusommelièret panivat oluen yhdessä Brewcatsin kanssa – VIINIPIMUJEN PORTTERI on naisvoimaolut

Ravintola-alan himoitut palkinnot jaetaan pian – PRO-finalisteissa tamperelaistekijöitä