Yliopistonkadulla Lapland Hotels Tampereen yhteydessä kovaa kokkaava ravintola Kitchen & Bar Dabbal saa vieraakseen yhden Suomen ykköskokeista. Turkulaisen Kaskiksen ravintoloitsija ja keittiömestari Erik Mansikka nimittäin saapuu tekemään taikojaan Dabbalin keittiöön.

Suomen Gastronomien Seuran myöntämän Vuoden ravintola 2018 -tittelin Kaskikselleen keittänyt Mansikka saapuu vierailulle Dabbaliin 6.10.2018. Mansikan suunnittelema Kaskismenu marssittaa lautasille esimerkiksi Inarin siikaa, napapiirin kuhaa ja kuningasrapua sekä hirvicarpacciota.

Ravintoloitsija Erik Mansikan luotsaama Kaskis on Vuoden ravintola 2018. Kuva: Pasi Leino

Mansikka nousi julkisuuteen voitettuaan Hell’s Kitchen -kokkikisan vuonna 2013 ja samana vuonna hänet valittiin myös Vuoden kokiksi. Vuoden turkulaiseksi 2014 valittu Erik Mansikka on erityisesti kylmän keittiön kalaympyräinen velho.

– Mahtavaa vierailla ensimmäistä kertaa Tampereella ja vielä Dabbalissa. Panostan työssäni puhtaaseen ruokaan ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Kunnioitan luonnon sesonkeja, joiden mukaan suunnittelen menun, kuvailee Mansikka.

– Erik on yksi arvostetuimmista keittiömestareista, joten on hienoa nähdä hänen suunnittelemiaan annoksia perinteisistä pohjoisen raaka-aineistamme, toteaa Dabbalin keittiömestari Janne Kostamo.

Keittiömestari Erik Mansikan Kaskismenu on saatavissa Ravintola Kitchen & Barin Dabbalissa marraskuun loppuun. Kaskismenun hinta on 69 € ja siihen suunnitellun viinipaketin 40 €.

Lisätiedot ja pöytävaraukset: www.dabbal.fi

VARAA PÖYTÄ

Kaskis on Vuoden ravintola 2018

Ensijulkaisu 13.9.2018