Japanilainen slider eli sushiriisiä, kevyesti grillattua lohta, inkiväärimajoneesia, punasipulihilloketta, avokadoa, ruohosipulia ja seesaminsiemeniä.

Osoitteeseen Näsilinnankatu 21 C avautunut Salsallada on Guru’s Kitchenistä tutun porukan uusi ravintola, joka tuuttaa tarjolle jaettavia annoksia tapaksista tacoihin, sekä kosolti cocktaileja ynnä mocktaileja. Jälkimmäisten ainesosiksi valikoimassa on myös sitä kuuluisaa viinatonta viinaa, Seedlip-tislettä.

Pikkuista purtavaa, helposti jaettavaa, cocktail-kärki terävänä kohti makuhermoja kulkevaa. Salsalladan idea on kaikkinensa vähän samankaltainen kuin isosisko Guru’s Kitchenin. Mutta kuten monen muunkin ravintolan kohdalla on käynyt, muovautui Guru’s lopulta illastusvetoisemmaksi kuin mihin vetäjien alkuperäiset visiot tähtäsivät. Lopulta syttyi suunnitelma cocktailpainotteisesta ja pikkusyötäväisestä sisarravintolasta. Tuloksena on Salsallada.

Juomavalikoima cocktaileineen on ravintolapäällikkö Antoni Duhovin (kuvassa) käsialaa. Salsalladan baarimestarina toimiva Tiima-taustainen Samu Suominen on myös tuonut mukaan omia visioitaan.

– Halusimme tuoda tänne selvästi tapas-tyylisempää syötävää ja enemmän makuja aivan ympäri maailmaa. Meillä on tarjolla myös enemmän lihaa kuin vegaanipainotteisessa Guru’sissa. Ja alunperin yritimme tuoda sinnekin cocktailit tässä mittakaavassa, mutta paikka profiloituikin hyvin nopeasti ruokaravintolaksi. Täällä haluamme tuoda cocktailit vahvemmin ja nopeammin esille, ravintolapäällikkö Antoni Duhov summaa.

Korealaista gochujang-lohta ja taustalla pannullinen paistettuja nuudeleita.

Taajaan tahtiin vaihtuvainen lista sisältää mm. tapaksia, slidereita erilaisin makumaisemin, runsain päällisin tarjottavia pehmoisia taco-lettusia, lihatikkuja sekä muuta pikkuannossyötävää pöydän täydeltä yksin tai yhdessä napostellen tilattavaksi. On niin pannuilta lautasille ammentaen jaettavia kuin kulhoista sekä paperipussukoista napsuteltavia makujakin. Yksi rivakkaliikkeisesti vaihtuva jälkiruokakin tarjonnasta aina löytyy. Myös lounasta on luvassa.

Annoskatras on Guru’sista tutun keittiömestari Susanna Määttäsen käsialaa, mutta keittiössä tuultavat Tapas Bar & Sidreria Inezissä työskennellyt keittiöpäällikkö Ville Laine sekä mm. Pikkubistro Kattilassa keittänyt Matti Hård, joka on viimemmäksi toiminut Belgiassa Suomen suurlähetystössä.

Cocktailit kärjessä, viini seuraa ja oluttakin on

Paikalle voi piipahtaa vallan mainiosti myös pelkästään drinkille iltaa istumaan. Cocktailit ovat Salsalladan kärkituote, mutta viinillistä seuraakin ravintolasta saa jokusen oluen ohella. Cocktaileihin panostetaan siinä määrin, että tukkureilta haasteellisesti metsästettävissä olevia harvinaisempiakin raaka-aineita halutaan käytellä. Cocktail-lista onkin siitä syystä vielä hiukan muovautumisvaiheessa.

– Se tulee olemaan kolmiosainen. On klassikot, talon omat cocktailit ja erikois-cocktailit, jotka ovat erittäin visuaalisia ja asiakkaan silmien edessä luotavia. Niihin panostetaan kovasti, Duhov kuvailee.

Juomalistalta löytyy holillisten herkkujen lisäksi myös mocktaileja mausta tinkimättä. Varmaankin vallan ensimmäisenä ravintolana Tampereella tarjolla on alkoholittomasta Seedlip-tisleestä alkoholin makua ammentavia juomasekoituksia. Yrttipohjaisen tisleen raaka-aineita ovat herne, heinä, humala sekä yrtit rosmariini, timjami ja viherminttu. Pelkältään juotavaksi Duhov ei sitä suosittele, mutta cocktaileissa tisle toimii vallan mukavasti.

Salsalladan ruokaisaan makumaailmaan pääsee muuten pikkaisen makunystyiksi silloinkin, jos piipahtaa paikalle pelkästään cocktailin kiilto silmissään. Lasilliselle saapuvien asiakkaiden naposteltavaksi tuodaan nimittäin friteerattuja pastaraksuja. Ne saattavat tosin saada nälän heräämään ja tilauksen keittiöön lennähtämään. Kukkaroa se ei kyllä paljoa kirpaise, sillä kaikki annokset kustantavat alle kympin.

Lue myös: https://kohokohdat.fi/tampere/uusi-ravintola-salsallada-jaettavia-annoksia-ja-kosolti-cocktaileja/

Ravintolan kotisivu: salsallada.fi

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy