Napolilaisen pizzan valmistamiseen erikoistunut Pizzeria Via Tribunali avaa uuden ravintolan Tampereen Ratinaan tulevan kesän alussa. Via Tribunali valittiin viime vuonna maailman 33. parhaaksi ja tätä ennen 25. parhaaksi pizzaketjuksi arvostetun italialaisen Top 50 Pizza Guiden toimesta. Myös ravintola-alan ammattilaiset ovat arvostaneet pizzerian 50 Suomen Parasta Ravintolaa 2021 -listalle.

 Pizzeria Via Tribunali

Aiemmin Pirkkalan K-Citymarketin ravintolamaailman yhteydessä toiminut Via Tribunali suljettiin tammikuussa ja tilaa Tampereen keskustasta on etsitty viime kesän lopulta asti sosiaalisen median avulla. Sopiva lokaatio onkin nyt löytynyt. Ratinan kauppakeskuksen kivijalkaan avautuva Via Tribunali on jo yhdeksäs nimeä kantava ketjun ravintola.

– Ratinan kauppakeskuksesta löytynyt tila on meidän tarpeisiin todella passeli: oma sisäänkäynti mahdollistaa niin kauppakeskuksesta riippumattomat aukioloajat kuin terassin avaamisen kesäkaudelle, ja voimme muutenkin operoida aivan kuten muissa kivijalkaravintoloissamme, toteaa Via Tribunalin toimitusjohtaja Antti Kuitunen.

Tampereen seudun parhaat pizzeriat. Maailmanmainettakin saavuttanut Via Tribunali Pirkkalassa.

Napolilaisen pizzan maku syntyy Via Tribunalissa erityisesti kolmesta tärkeästä elementistä: taikinasta, pizzan raaka-aineista sekä napolilaisesta pizzauunista. Kaasulla säädettävä italialainen pizzauuni säilyttää tarkasti kuumuutensa.

– Meillä on käytössä kaasulla toimivat uunit ja tulemmekin siirtämään Pirkkalan uunin tähän uuteen Tampereen pisteeseemme, paljastaa Kuitunen.

LUE LISÄÄ: viatribunali.fi/napolilainen-pizzataikina/

Via Tribunalissa on tärkeää avoimuus. Pizzeria kuvailee napolilaisen pizzan pohjaansa erittäin kuohkeaksi ja pehmeäksi. Erityisen kuohkeita ja maukkaita ovat reunat, minkä takia moni syö myös pizzan reunat, vaikka jättäisi ne normaalisti syömättä.

– Meidän tapana liittyen kaikkeen reseptiikkaan on toimia hyvinkin avoimesti ja opettamaan kuluttajaa mahdollisimman paljon napolilaiseen pizzaan liittyen. Taikinasta meiltä löytyykin verkkosivuiltamme erillinen osio miten me tuon teemme, vinkkaa Kuitunen.

Kuitusen mukaan tavoitteena on saada ravintola auki valmistujaisviikonloppuna eli kesäkuun alussa. Ravintolaan on tulossa 100 asiakaspaikkaa sisälle ja kesäkaudella suurinpiirtein samat ulos terassin muodossa.

– Ravintolan henkilökunta aiotaan koostaa paikallisista alan huippuosaajista, ja rekrytointi tätä silmällä pitäen on aloitettu, vinkkaa Kuitunen.

Perinteet ohjaavat toimintaa ja kasvua

Vuonna 2017 Helsingin Sofiankadulle ensimmäisen toimipisteen avannut Pizzeria Via Tribunali edustaa aitoa napolilaista perinnettä pizzanvalmistuksessa. Ravintoloille myönnetty Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) -sertifikaatti on virallinen lupaus siitä, että Via Tribunalissa pääsee maistamaan pizzaa, joka on sertifioidusti yhtä hyvää tai jopa parempaa kuin Napolissa.

– Meille on kunnia-asia vaalia työssämme perinteitä, joita napolilaiseen pizzaan ja sen tekemiseen liittyy. Siksi koko henkilökuntamme pyrkii työssään varmistamaan, että  täytämme korkeimmat laatuvaatimukset joka päivä, Kuitunen kertoo sertifikaatin merkityksestä.

Pizzeria Via Tribunalin kotisivut

 

LUE MYÖS

Suomen parhaat pizzeriat pärjäävät maailmalla: Via Tribunali on valittu 25. parhaaksi