Keväisen herkulliset äyriäisruoat yhdistellään mielenkiintoisten naturalviinien pareiksi Gastropub Tuulensuussa 20.-29.4.2017.

Torstaina alkava äyriäisten ja naturalviinien täyttämä teemaviikko huipentuu sunnuntaina, kun Chef Nykänen raahaa grillinsä Tuulensuun terassille. Grillikausi korkataan paistamalla jättikatkarapuja ja mustekalaa kuumien hiiltyneiden puunpalasten päällä. Sisältä saa myös näille herkuille sopivia naturalviinejä. 

– Äyriästen valikoima vaihtelee tapahtuman aikana parhaiden saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan, kertoo Gastropub Tuulensuun ravintolapäällikkö ja juomataituri Hanne Halonen.

Natural- eli alkuviinit valmistetaan mahdollisimman luonnollisesti. Tuulensuun naturalviinitarjonta on teemaviikkojen aikana poikkeuksellisen näkyvästi esillä ja saatavilla myös laseittain. Viinejä on erityisesti Ranskasta ja Italiasta.

– Ne ovat puhtaita, tasalaatuisia ja mielenkiintoisia. Viljelyssä syntyy tasapainoisia viinejä, jotka kuvastavat omaa maaperäänsä sekä rypälettä. Puhtaat maut soveltuvat hyvin äyriäisille ja mereneläville, tiivistää Halonen.