Tampereelle on saatu rajoitettu erä huimia uutuusjuomatuotteita, jotka ovat tarjolla tietenkin Gastropub Tuulensuussa. Erikoisuuksia ovat esimerkiksi Tilquinin sekoittamon luumu-lambic sekä munkkien panema erityisen vahva ja erityisen odotettu Rochefort triple Extrabeer.

Rochefort triple Extrabeer on tehnyt todellakin kauan kaivatun paluun. Kyseistä olutta on valmistettu viimeksi sata vuotta sitten ja resepti on nyt viimein kaivettu esiin.

– Olut on maukasta ja tuoreen oloista. Helposti juotavaa, vaikka vahvaa onkin, kuvailee olutta ensimmäisten joukossa maistanut ravintoloitsija Sami Lappalainen.

– Lambiceja tuli meille nyt enemmänkin. Vielä erikoisempia ovat lambicin ja viinimaailman yhdistävät juomat, Riesling-, Pinot Noir- ja Pinot Gris -versiot lambicista.

Lappalainen iloitsee hyvistä suhteistaan harvinaisuuksia maahantuoviin yrityksiin.

– Joskus käy tuuri. Maahantuojat onneksi tietävät, että meillä ollaan kiinnostuneita tällaisista pienistäkin eristä ja osaavat ottaa yhteyttä.

Ja onhan Gastropub Tuulensuu olutravintolana nimenomaan Belgian herkkuihin erikoistunut. Belgia ja Saksa näkyvät ja maistuvat valikoimassa muutenkin lähiaikoina. Kevään mittaan on tulossa lisää laadukkaita juomia erityisesti näistä olutmaista. Esimerkiksi Saksan kuuluisasta Babbergin olutkaupungista on saapumassa uusia makutuulia gastropubin tarjontaan.

Gastropub on mukana myös viinitapahtumassa

[17.–30.5.] Riesling & Co -viikot jälleen Tampereella

 

Hämeenpuiston ääressä toimiva Gastropub Tuulensuu viihdyttää terassillaan väkeä valtavalla juomavalikoimallaan, jota voi ostaa myös mukaan puistoon ruokien ja piknik-kalusteiden kera.