Tämä on sitä kunnon runsaslumista talvea ja nyt kannattaa ottaa siitä kaikki irti. Kunnon vanhan ajan pulkkamäet ovat parasta antia lapsiperheille, jotka nauttivat myös patikoinnista lumisissa maisemissa.

Etenkin laskiaissunnuntaisin pulkkailu on parasta talven kansanperinnettä lapsiperheille ja sitä voitaisiin kehittää entistä enemmän!

Tampereen ja lähikuntien parhaat pulkkamäet

Huom! Lista ei ole täydellinen. Voit myös ehdottaa omaa suosikkiasi.

1Horhan pulkkamäki

Horhan rinne on Tampereen alueen hurjin pulkkamäki! Horhan entinen laskettelurinne sijaitsee Tampereen ja Ylöjärven rajoilla. Rinne on niin jyrkkä ja pitkä.
Lue lisää Reppulista

 

2Mustavuori

Pulkan voi ottaa mukaan myös perheen pienimmille laskettelukeskuksien lasten rinteisiin. Näin voi tehdä Mustavuoressa, jossa on myös laadukas rinneravintola.

3Metsäkylän monttu Ylöjärvellä

Metsäkylästä Ylöjärvellä löytyy sopivan jyrkkä ja riittävän loiva kuoppa, josta on tullut suosittu puolkkamäki. Mukavasti metsittyneelle hiekkakuopalle on kohtuulliset kulkuyhteydet lähellä Metsäkylän koulua. Suuntaa kohti Metsäkylän Salea, jonka kohdalla on myös bussipysäkki (83)

4Sorolan monttu Kangasalla

Pitkistä kuntoportaistaan viime aikoina tunnetuksitullut Sorolan monttu on harjuistaan tunnetun Kangasalan hienoin pulkkamäki. Samalla retkellä voi tutustua talviseen lähiluontoon tai hiihtää. Lähellä on myös useita harjumaisemia ja näkötorneja. Sorolaa on kehitetty Kangasalan kaupungin toimesta ja jopa lumetettu. Tästä erityispisteitä lapsiystävälliselle kaupungille.

5Hakkarin vesitornin pulkkamäki

Hakkarin liikuntahallin takaa löytyy Lempäälän pulkkamäki, josta on spontaanisti tullut suosittu. Lempäälän kunta on virallisesti ilmoittanut kotisivuillaan (2021), ettei ylläpidä tätä laskettelurinnettä.

6Sappeen pulkkamäki

Sappeen hiihtolatujen varrelta löytyy upeissa maisemissa sijaitseva Vuorenrinteen laavu. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Sappeeseen ollaan rakennettu Family Park, joka on koko perheen rinnealue, joka sisältää neljä eri tyyppistä rinnettä, karusellin sekä 70 metrisen pulkkamäen. Pulkkamäessä voivat perheen pienimmätkin kokea vauhdin hurmaa. Pulkkamäki on lumetettu ja päivittäin rinnekoneella kunnossa pidetty. Asiakkailla on vapaassa käytössä pulkkia. Ylös kiipeämistä helpottaa mattohissi. Laskettelurinteiden lisäksi Saappelta löytyy erinomaiset hiihtoreitit laavuineen.

7Laskeminen omalla vastuulla – olethan varovainen!

Katso lisää pulkkamäkiä

Visittampere.fi